Ny! Bli en av de första att ansöka

Samordnande Teknikansvarig Byggnadsverk till Tunnelbanan i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du arbeta i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt – Tunnelbanans utbyggnad i Stockholm? Är du intresserad av att leda tekniska specialister i Sverige, Finland och Spanien inom projektering och konstruktion av Byggnadsverk? Swecos infrastrukturkonsulter söker nu dig med erfarenhet av ledande positioner inom anläggningskonstruktion i komplexa uppdrag.

Varför jobba hos oss?

För att skapa fler resmöjligheter och öka kapaciteten mellan norra och södra Stockholm byggs tunnelbanans Blå linje ut. Linjen förlängs från Kungsträdgården till Södermalm, Söderort och Nacka. Sex helt nya stationer: Sofia, Hammarby kanal, Sickla, Järla, Nacka, Slakthusområdet. Under dagens station Gullmarsplan byggs även en ny plattform för Blå linje. Trafikstart år 2030.

Som Samordnande Teknikansvarig blir en del av Swecos största projekt och en nyckelperson som driver ett av Sveriges viktigaste projekt inom teknikområdet Byggnadsverk. Du kommer att arbeta i ett internationellt projekt med konsulter från Sverige, Finland och Spanien, och flera stora internationella Entreprenörer. Du kommer också att utveckla en nära relation med Swecos ledningsgrupp inom Byggnadsverk.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll

Som Samordnade Teknikansvarig Byggnadsverk inom Tunnelbanan kommer du exempelvis att:

 • Arbete med utredningar, förfrågningsunderlag, bygghandling och Ändrings-PM
 • Hjälpa vår kund FUT (Förvaltningen för utbyggnad av Tunnelbanan) att säkra och samordna teknikområdet Byggnadsverk
 • Förse projektet med teknisk expertis
 • Samordna och stötta 3–5 Teknikansvariga Byggnadsverk samt specialister som befinner sig geografiskt i Sverige, Finland och Spanien
 • Säkerställa projektets framdrift
 • Säkerställa rätt kompetens på rätt plats och i rätt tid
 • Ha ett nära samarbete med resursägare och högsta ledning på Sweco inom Byggnadsverk
 • Ta hand om aviseringar (Q&A) mot kund
 • Hålla ihop granskning av olika Entreprenörers projektering
 • Vara Teknikstöd inom stöd under byggtid

Ledarskapet

”Varför arbeta hos mig? Som ledare är jag tydlig, trygg och driven. Jag inspireras av människor som drivs av att förändra och åstadkomma resultat. Jag tror på teamwork och att uppnå mål tillsammans. På Sweco värnar vi om ett hållbart arbetsliv och min roll är att vara en god ledare som stöttar dig och din utveckling. Jag tror på att varje individs potential och att det mesta är möjligt så länge man kämpar för det och inte ger upp.” Regionchef Anläggningskonstruktion Irma Karat Dzindo

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har:

 • Flerårig erfarenhet (>15 år) av projektering med inslag av hantering av totalentreprenad med Byggnadsverk
 • Relevant teknisk kompetens från Projektering, helst projekt under mark
 • Erfarenhet av produktionsskede, dvs projektering där entreprenören har konstruktionsansvar för konstbyggnader
 • Erfarenhet avseende uppdragsledning
 • God kommunikativ förmåga (både på svenska och engelska) och är förtroendebyggande
 • Förståelse för kontraktet, dvs kopplingen till befintliga handlingar i huvudsak och angränsande kontrakt
 • Förmåga att själv hantera och avsluta frågor

Vem är du?

På Sweco värdesätter vi hållbarhet – öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken – engagerad och ansvarstagande.

Vi tänker oss att du är en projektör eller konstruktör inom Byggnadsverk i grunden men har på senare år arbetat i mer ledande roller som Uppdragsledare eller Teknikansvarig. Du är en duktig ledare, kommunikativ och mån om projektets bästa. Du har en god förmåga att se helhet och hitta lösningar till komplexa problem tillsammans med ditt team inom Byggnadsverk. Meriterande är det om du har tidigare erfarenhet av arbete med Tunnelbana. Vi söker brett inom hela Sverige men det är fördel om du är stationerad i Stockholmsområdet.

Ansökan

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser. Annonsen kommer att ligga ute tills kandidat är tillsatt och intervjuer sker löpande. Vänta därmed inte med att lämna in din ansökan. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Kontakt 

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi arbetar på Sweco. Välkommen att kontakta Elin Lindholm 072 – 204 97 56

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com

Publicerad den

03-10-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen