Ny! Bli en av de första att ansöka

Lead Architect inom Digital Workplace i Stockholm, Göteborg, Malmö

Om tjänsten

Är du en tekniskt intresserad person som gillar att stå i rampljuset? Har du ett sinne för affärer och strategier samtidigt som du brinner för medarbetarnöjdhet? Då är det här tjänsten för dig! Just nu söker vi dig som vill jobba i framkant med vårt erbjudande inom Digital Workplace tillsammans med ett nationellt team som Lead Architect. Vi erbjuder dig en utvecklande roll där du ges möjlighet att driva gränserna för hur vi arbetar med IT. Ta chansen att utvecklas både professionellt och som människa hos oss! 

Din roll i laget

I rollen som Lead Architect kommer du ansvara för att det vi erbjuder våra kunder utvecklas i den takt som marknaden vill. Du kommer att tillhöra ett erfaret team som är experter inom olika delområden inom Digital Workplace. Vårt gemensamma fokus är att se till att det är enkelt att sälja och leverera, men också att köpa lösningar som gör våra kunders medarbetare mer effektiva i sin arbetsvardag. Du blir den som ser en helhet i alla de ingående delarna i vårt erbjudande och vilka prioriteringar som vi behöver göra för att vi ska tajma kundernas behov rätt över tid.  

Vi jobbar med det senaste på marknaden i nära samverkan med våra övriga affärsområden och strategiska partners. Det är en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är: 

 • Att tillsammans med Lead Arhchitects från Ateas andra affärsomården omvärldsbevaka för att förstå vad marknaden kräver för prioriteringar
 • Inspirera om Atea Digital Workplace till våra kunder genom kundmöten, kundevent och sociala medier 
 • Säkerställa att vårt erbjudande är tydligt och aktuellt 
 • Vara en sammanhållande person för Ateas Lösningsarkitekter
 • Samarbete med Ateas övriga affärsområden
 • Hålla i strategiska workshops med kunder i syfte att etablera en målbild för deras digitala arbetsplats 
Ditt team

Du kommer ingå i ett team som består av 5 Concept Managers, 2 Competence Area Developers och en Security Architect, alla utspridda på flertalet Atea-kontor. Det är ett framåtlutat gäng, som alla brinner för sin uppgift, och som träffas ett par gånger om året fysiskt och flera gånger i veckan digitalt. I rollen är det även en central del att samverka och föra dialoger med övriga nationella enheter på Atea samt säljare och konsulter runt om i landet.  

Cecilia Lindhagen, Business Area Developer inom Digital Workplace, är din närmsta chef i rollen som Lead Architect. Med Cecilia som chef kan du förvänta dig ett individanpassat ledarskap med fokus på att skapa förutsättningar för dig att växa under din anställning på Atea.  

Vad vi söker hos dig

Dina personliga egenskaper är viktiga för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en strategisk, utåtriktad person som brinner för att identifiera och konkretisera affärsmöjligheter. Du förstår att det är medarbetarnas kunskap om digitala verktyg och förmågan att använda dem rätt som är nyckeln till framgångsrika arbetsplatser. Vidare har du förmåga att kommunicera tankar, idéer och information på ett sätt som är förståeligt och engagerande för kollegor, partners och kunder. Du har förmågan att tänka strategiskt och göra prioriteringar av dina och andras arbetsinsatser där du kan se betydelse och vidare konsekvenser av olika vägval. Du är en lagspelare som trivs med att samverka med och att leda virtuella grupperingar.  

För att lyckas i tjänsten som Lead Architect inom Digital Workplace bör du ha följande med dig: 

 • Flerårig erfarenhet av arbete med erbjudandeområdet digital arbetsplats 
 • Flerårig erfarenhet av kundnära arbete, som beställare/inköpare, konsult eller säljare 
 • Erfarenhet av att koordinera komplexa projekt och affärsutveckling 
 • Mycket god förmåga att förklara tekniska sammanhang på ett enkelt sätt, i tal och skrift, framföra budskap i digitala och fysiska möten samt från scen 

Det är meriterande om du har:  

 • Arbetat med våra största leverantörer Microsoft, Hewlett Packard, Cisco, Dell, Lenovo, Citrix, Apple 
 • Förståelse och intresse för AI och hur våra kunder behöver använda det framöver 
 • Kunskap i vad Digital Employee Experience är, och hur vi och våra kunder ska använda det 
 • Akademisk bakgrund
Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram
Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Cecilia Lindhagen, Business Area Manager, via . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därför redan idag! 

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. 

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. 

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss! #LI-HYBRID

 


Följ oss i sociala medier
    

Publicerad den

03-10-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm, Göteborg, Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Ansök nu

Dela jobbannonsen