Är du vår nästa offertingenjör? i Mellansel

F... Bosch Rexroth AB i Mellansel utvecklar, producerar och levererar världsledande hydrauliska drivsystem och service under produktvarumärket Hägglunds. Företaget har en global försäljnings- och servicebas. Kunderna finns...

Om tjänsten

Företagsbeskrivning

Bosch Rexroth AB i Mellansel utvecklar, producerar och levererar världsledande hydrauliska drivsystem och service under produktvarumärket Hägglunds. Företaget har en global försäljnings- och servicebas. Kunderna finns inom bland annat återvinnings-, gruv- och sockerindustrin. Den gemensamma nämnaren är företag som efterfrågar det bästa av det bästa. Bosch Rexroth i Mellansel sysselsätter cirka 400 personer och ingår i Boschkoncernen. I Mellansel finns ett av Europas största hydrauliska laboratorier med unika möjligheter för testning, provning och validering. 

Är du en teknisk problemlösare som lockas av att arbeta i en internationell miljö? Då kan du vara rätt person för rollen som Offertingenjör!

Jobbeskrivning

Bosch Rexroth Hägglunds står inför en spännande utvecklingsresa de närmaste åren. Ambitionen är hög gällande försäljnings-, lönsamhets- och produktionsmål. Därför erbjuder vi nu dig en möjlighet att förstärka vårt offertteam vid huvudkontoret i Mellansel. Hos oss kombinerar du det mindre företagets familjära känsla, korta beslutsvägar och entreprenöriella driv med den stora koncernens resurser och utvecklingsmöjligheter. Möjligheten till personlig utveckling och lärande är stort och du kommer vara del av ett team med erfarna kollegor omkring dig som stöd.

Grunden för vår framgång är vår historia av innovativa och världsledande hydrauliska drivsystem och en industriledande service för att säkra våra kunders produktivitet och lönsamhet. Företaget är verksamt över hela världen och den främsta kontakten kommer att vara med våra säljbolag. 

I rollen som offertingenjör hos oss kommer du ha en central roll för att möjliggöra nya affärer. Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara, att utifrån kundförfrågningar:

  • förbereda anbud och färdigställa komplett offert 
  • organisera uppgiftsinsamlingar till offertunderlag för nyförsäljning och eftermarknadsförsäljning.

 

Kravspecifikation

Vi ser att du som söker har:

  • Universtistet- eller högskoleutbildning inom teknik alternativt ekonomi 
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande för tjänsten: 

  • Erfarenhet av offerering, produktionstekniskt arbete och/eller beredning
  • Erfarenhet av SAP som affärssystem
  • Kunskap om Incoterms, Orgaline och anbudsförfarande

För att trivas i rollen behöver du kunna se helheten i en affär och ta affärsmässiga beslut med hög kvalitet och noggrannhet. Tempot kommer tidvis att vara högt och därför är det viktigt att du motiveras av att hålla deadlines och kan organisera ditt arbete därefter. Du kommer att ha eget ansvar för ärenden som omfattar hela Hägglunds produktutbud, från nyförsäljning till eftermarknad/reservdelar. Vi ser därför att du tycker om kontakten med människor, är serviceinriktad och kommunikativ. 

För att ha förståelse för vårt kunderbjudande är ett tekniskt intresse en bra grund för att växa i denna roll. 


Vi verkar på en internationell marknad så externa kontakter på engelska förekommer dagligen. Eftersom Hägglunds har en lång och framgångsrik historia så finns en del material för tillfället bara på svenska. Därav behöver du, förutom engelska, även ha god förmåga att läsa och förstå svenska.

Ytterligare information

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder ett intressant jobb med stora möjligheter till personlig utveckling och med bra anställningsvillkor. Vi är måna om våra medarbetare och hos oss är det möjligt att förena det professionella med det privata. Ömsesidigt förtroende är självklart för oss och du får både eget ansvar och goda möjligheter att utveckla din kompetens. Dessutom finns det unika utsikter för dig att utvecklas både vid Bosch Rexroth i Mellansel och inom Bosch globalt. Utöver det erbjuder vi våra medarbetare bra förmåner.

Vill du veta mer om tjänsten?
Kontakta Gruppchef Sales Support Tomas Kallin, på telefon 0660-87192 eller på

Vill du söka tjänsten?
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt men senast den 2023-09-15. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vill du veta med om att jobba och leva i Örnsköldsvik Kommun? 
Om du inte kommer från området, så kan du på ett lättsamt sätt få en bild av ditt framtida liv i Örnsköldsvik !

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Mellansel
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Mellansel | Heltidsjobb (förstajobb)

Ansök nu

Dela jobbannonsen