Affärsdriven Säljare i Göteborg

Om tjänsten

Affärsdriven Säljare

Från hjärtat av Göteborg erbjuder Svenska Mässan Gothia Towers allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser. Vår verksamhet innefattar många starka varumärken som tillsammans skapar en unik och attraktiv mötesplats där vi varje år välkomnar nästan två miljoner besökare. Som medarbetare hos oss jobbar du tillsammans med ett stort, engagerat och sammansvetsat gäng och är med och utvecklar vår verksamhet, både nu och för framtiden.

Affärsdriven säljare till Svenska Mässan  

Svenska Mässan har nära hundra års erfarenhet av affärsutvecklande mötesskapande. Vi vill vara arenan för goda möten som skapar förutsättningar för att utveckla idéer och framtida affärer. Mässportföljen består av ett 30-tal egna varumärken jämte uppdragsmässor, som riktar sig till ett brett spektrum av branscher. Portföljen är i ständig utveckling för att möta våra kunders olika behov. 

Med ledande kompetens, gedigen erfarenhet och stor kapacitet skapar vi arenor för goda affärsmöjligheter på vår unika anläggning i stadens hjärta. Vår ambition är att vara våra kunders mest affärsskapande partner.  

Svenska Mässan är en del av Svenska Mässan Gothia Towers. Inom den kommersiella enheten strävar vi efter att vara navet för de branscher och sektorer vi verkar inom. Vi vill vara arenan för goda möten som skapar förutsättningar för att våra kunder och partners ska utveckla affärer och verksamhet och i förlängningen bidra positivt till branschens utveckling. Vi erbjuder utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter och ansvar på en arbetsplats i ständig förändring tillsammans med engagerade kollegor.  

Nu söker vi en affärsdriven säljare till avdelningen Exhibition Sales som ansvarar för försäljningen inom våra egna mässprojekt. Uppdraget rör huvudsakligen försäljning av mässyta och exponeringstjänster för Bokmässan i Göteborg men kan även innefatta andra områden.  

Om rollen

Uppdraget kan omfatta flera säljuppdrag inom Svenska Mässan Gothia Towers. Huvuddelen i uppdraget ligger på försäljning för Bokmässan i Göteborg.  

Bokmässan i Göteborg är Nordens största kulturevenemang med över 85.000 besök, 800 utställare, 300 programpunkter och cirka 1000 ackrediterade journalister. Försäljningsarbetet riktar sig primärt mot förlag, internationella kulturinstitutioner, myndigheter, aktörer som riktar sig till barn och unga och agenter. I försäljningsuppdraget ingår det även att sälja mot kundsegment inom särskilda intresseområden som återspeglas på Bokmässan, exempelvis Trädgård och hantverk, mat och livsstil och globala aktörer inom mänskliga rättigheter eller myndigheter och fackförbund.  

Rollen är fokuserad på såväl telefonförsäljning som relationsbaserad försäljning och du arbetar som del i teamet Bokmässan eller inom annat projekt. Då projekten växer ligger stort fokus på att bearbeta nya kundgrupper men även att underhålla, utveckla och stärka relationerna med befintliga kunder och partners. Du deltar i och bidrar till framtagande av prospektering, försäljningsmaterial samt säljstrategier.  

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen eller motsvarande. Du har en stark egen drivkraft och förmågan att upprätthålla långt förtroende baserat på förståelse för kundens behov och affär. Du bidrar med prestigelöshet och positiv attityd till teamets och projektets gemensamma framgång med kreativitet och lyhördhet inför våra kunders – och därmed – branschens behov. Du har ett starkt mod att prova nya tillvägagångssätt, stort engagemang och drivs av goda säljresultat.

Erfarenhet, utbildning och kompetens: 

  • Erfarenhet av såväl effektivt som komplext säljarbete och gärna avtalshantering.
  • Akademisk examen inom event, marknadsföring eller försäljning eller motsvarande är ett krav.
  • Erfarenhet av försäljning inom kultur, offentlig sektor, privat näringsliv eller media är meriterande.
  • Erfarenhet av internationell försäljning är meriterande.
  • Svenska och engelska i skrift och tal.

Varför ska du välja oss?

Vi är ett stort och sammansvetsat team med positiva och sociala kollegor. Med mycket glädje, mod och engagemang arbetar vi tätt ihop för att ge den bästa helhetsupplevelsen till våra miljontals besökare. Varje dag. Året om. Det är roligt att gå till arbetet eftersom vi får bidra till att skapa den mest attraktiva mötesplatsen i Europa. I vår dynamiska verksamhet finns mycket erfarenhet och kunskap inom olika yrkesområden. Eftersom vi har så många olika verksamheter finns ett stort antal möjligheter som kan sträcka sig över en hel karriär.

Information om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidaretjänst.  

Varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast!  

Om du har frågor om tjänsten går det bra att kontakta Manager Exhibition Sales, Annika Ekström via mail: annika.ekstrom@svenskamassan.se eller på telefon: 0736-338297 (kontorstid).

Sista ansökningsdagen är 22 september. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Bli en del av vår värld – det är här vi skapar upplevelser för livet. Läs mer om oss på www.svenskamassan.se och www.gothiatowers.com.
Inom Svenska Mässan Gothia Towers strävar vi efter en mångfald hos våra medarbetare och vi arbetar aktivt för att främja en inkluderande kultur. Våra kärnvärden - engagemang, samarbete och mod - är grunden för vår verksamhet och genomsyrar allt vi gör både internt och externt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/205
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-09-22
Dela länkar

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Restaurang | Heltidsjobb (förstajobb)

Ansök nu

Dela jobbannonsen