Sweco söker Produktionsplanerare inom Järnväg i Nyköping

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Bli en viktig del i Sweco Sveriges framtida strategi genom att söka rollen som produktionsplanerare. Som produktionsplanerare är du med och säkrar projektets byggbarhet och optimerar tekniska lösningar. Med vårt fokus på hållbarhet och kvalitet, kommer du att spela en central roll i att sammanfoga tekniker och bevaka aspekter av processen för att möta våra kunders flexibla krav och målsättningar. Tillsammans med vårt team kommer du att bidra till att leverera kompletta förfrågningsunderlag av högsta kvalitet och minimera Co2-avtryck i projekten. Ta chansen att vara med och forma en hållbar framtid tillsammans med oss på Sweco.

Varför jobba hos oss?

Sweco strävar efter att skapa den bästa arbetsplatsen för alla våra medarbetare. Vi tror på att mångfald och olika perspektiv är avgörande för att skapa en innovativ och hållbar verksamhet.

Våra värderingar är öppenhet, mångfald och jämställdhet. Vi är öppna för olika synsätt och idéer, traditioner och metoder. Du, dina tankar och det du gör är viktigt för oss eftersom mångfald berikar och skapar grund för utveckling och innovation inom såväl teknik och design som processer och relationer. För oss är det också en självklarhet med att jobba med jämställdhet.

Din framtida roll

Produktionsplanerare på Sweco kommer att ha en central roll i att utveckla och optimera våra produktionsprocesser.

Du kommer att säkerställa att alla delar av våra projekt är anpassade för genomförandefasen. Din roll kommer att vara dynamisk och involverande då du kommer att ha en nära kontakt med kunderna, diskutera produktion, driftbarhet och byggbarhet och erbjuda alternativa lösningar baserat på underlag och förutsättningar på plats. Genom att ta hänsyn till kundens budget och produktionskostnader, kommer du vara med och säkerställa att det inte uppstår någon gråzon mellan projekteringen och utförandet och säkra projektets byggbarhet.  

Dina framtida arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Utvärdering av produktionsytor och identifiering av möjligheter för förbättring
  • Utveckling av logistiklösningar och åtgärder för att minska Co2-utsläpp
  • Skapa strategier för masshantering och optimering av materialflöden
  • Upprätta tidplaner och kalkyler för produktionen
  • Jobba med olika dataprogram för att visualisera byggprocessen
  • Delta i spännande projekt som varierar från storskaliga nybyggnationer till mindre underhållsprojekt
  • Skapa och vårda kundrelationer för framtida affärsmöjligheter

Du kommer att vara en viktig del av Sweco teamet och ha möjlighet att påverka och utveckla verksamheten. Din roll kommer att vara central i projektering och du kommer att ansvara för produktionstidplaner och kalkyler hanteras på ett effektivt sätt. Du kommer att samarbeta med andra tekniker och ha en viktig länk i Swecos hållbarhetsarbete genom att fungera som en brygga mellan praktiskt utförande och nya teorier.

Ledarskapet

Ledarskapet på Sweco karakteriseras av lyhördhet, struktur och effektivitet. Vi tror på teamwork och att hjälpa varandra för att nå gemensamma mål. Vi strävar efter att jobba i team i alla våra uppdrag och på sätt lära av varandra.

Dina erfarenheter

Sweco söker nu en produktionsplanerare med krav på minst 5 års erfarenhet och som har testat olika roller inom järnvägsprojekt. För denna roll har vi inga större krav på akademiska meriter utan ställer högre krav på praktisk erfarenhet från entreprenadbranschen. Vi ser gärna att du jobbat i en ledande roll som byggledare eller platschef och kan ta ett helhetsgrepp om byggprocessen och ser vilka de långsiktiga konsekvenserna kan bli av beslut som fattas i projektets tidiga skeden. Utöver tekniskt kunnande ska du vara bekväm med att jobba med digitala verktyg och vilja vara en del av att utveckla branschen i en digital riktning. 

Vem är du?

Sweco söker dig som är en nyfiken och driven individ med en strak vilja att ständigt förbättra arbetet. Du bör vara självgående och metodisk, och har förmågan att skapa och följa en tydlig struktur i ditt arbete. Du kommer att spela en avgörande roll i att säkerställa att våra projekt genomförs enligt planen och budgeten, samtidigt som du arbetar tätt med vårt team för att säkerställa att kvaliteten är hög och att kundens förväntningar överträffas.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan och är du intressant kontaktar vi dig. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Ansökningar hanteras löpande för att tillsätta tjänsten omgående.

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Nyköping
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen