Projektledare inom bygg och fastighet till Härnösand

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Har du, precis som vi, ett brinnande intresse för projektledning inom samhällsbyggnad? Vill du bidra till hållbar samhällsutveckling för kommande generationer? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?
I projektledningsgruppen i Härnösand arbetar vi tätt ihop för att stärka lagkänslan, trivseln och utvecklingen, både för gruppen och för dig som individ. Vi tror på att skapa samarbeten på grupp- och regionnivå för att på så sätt utveckla och stärka kompetensen och ge individen och projekten de bästa förutsättningarna.

Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder en mångfacetterad roll där du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Våra grupper består av medarbetare med kompetenser inom hela byggprocessen såsom projektledning, projekteringsledning, byggledning, kontrollansvarig enligt PBL, kalkyl och besiktning med mera.

Vi arbetar med ett coachande ledarskap som förutsätter självständighet och affärsmässighet från dig att delta i din egen och i Swecos utveckling. Tillsammans formar vi din målbild. Med ett stort engagemang för individen, gruppen och verksamheten gör vi skillnad för våra medarbetare och kunder.

Din framtida roll
Vi söker medarbetare som kommer att arbeta inom projektledning, byggledning och projekteringsledning. Att arbeta hos Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och karaktär.

Rollen innebär bland annat att:

 • Leda det gemensamma arbetet mot projektets övergripande mål och rapportera direkt till uppdragsgivaren
 • Alltid sträva efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket förutsätter ett starkt team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete
 • Att planera, genomföra och följa upp de projekt som du leder

Ledarskapet
Som ledare är jag strukturerad, effektiv och driven. Jag inspireras av människor som tar eget ansvar och har viljan till att förändra. På Sweco värnar vi om ett hållbart arbetsliv. Min roll är att vara en god ledare genom att tillse att både jag och gruppen stöttar dig och din utveckling.  Jag tror på individens förmåga och sätter tillit till dig! Jag tror att det mesta är nåbart så länge man är villig att jobba för det.” Gruppchef Marie Svahn

Den vi söker – är det du?

Vi söker både dig som arbetat inom bygg- och fastighetsbranschen länge och dig som precis startat din karriär. Vi tänker oss att du är en kommunikativ och nyfiken person som effektivt söker lösningar för att komma framåt. Du är öppen och entusiastisk, driver saker från idé till målgång och har förmågan att bygga framgångsrika projektteam. Att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder ligger högt på din lista. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer, därför ser vi att du är affärsorienterad och driver ett pågående arbete för att utöka dina nätverk.

Vi söker dig som har:

 • Civil- eller högskoleingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, teknik eller motsvarande
 • Goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du är/har:

 • Erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen, antingen som beställare, byggentreprenör och/eller konsult
 • Intresserad av eller har erfarenhet från att arbeta med riskhantering i projekt
 • Erfarenhet från projekt inom industri/bygg och fastighet och/eller infrastruktur
 • Erfarenhet av att utföra/delta vid entreprenadbesiktningar
 • Tidigare erfarenhet från större ny-, till- eller ombyggnadsprojekt
 • Kompetens inom PBL och AB/ABT
 • Certifierad kontrollansvarig och/eller besiktningsman
 • Kunnig inom entreprenadjuridik
 • Utbildad i BAS-P/U
 • Arbetsmiljösamordning

Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta gruppchef Marie Svahn på eller på 070-321 55 08.

Vill du vara med och forma framtiden? 

Då ser vi fram emot din ansökan!

 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Härnösand
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen