Inaktiv platsannons

Konstruktör inom elkraft och kontrollanläggning till flertalet orter i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Swecos experter inom energi- och elsystem hjälper både företag och organisationer att utveckla en kostnadseffektiv och miljömässigt hållbar energiförsörjning. 

Nu stärker vi vår kunniga nationella grupp inom kraft och övervakning och söker konstruktörer inom elkraft och kontrollanläggning till flera av våra orter i mellersta Sverige (Stockholm, Uppsala, Sundsvall, Västerås, Norrköping och Linköping). Placering på annan ort är också möjligt för rätt kandidat.

Varför jobba hos oss?
Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha roligt på jobbet!

Din framtida roll
Som konstruktör hos oss ligger ditt tekniska fokus inom kontrollanläggningssystem och fjärrkommunikation i elkraftsanläggningar för elproduktion, eldistribution och industriell verksamhet.

I din roll som konstruktör ingår:

 • Detaljkonstruktion i CAD-miljö.
 • Konstruktion av kontrollutrustning, fjärrstyrningsutrustning och övrig stationsutrustning.
 • Framtagande av förfrågningsunderlag för upphandling.
 • Samarbeta i projekteringsteam med olika discipliner inom uppdraget både internt på Sweco och externt hos kund.
 • Platsbesök och inventering i elkraftanläggningar.
 • Delta vid idrifttagning och provning av elanläggningar/ kontrollanläggningar.

Vi söker dig som har:

 • Mycket goda kunskaper i kretsschemaläsning och detaljkonstruktion på kretsnivå.
 • Minst 5 års erfarenhet från Elbranschen.
 • Minst 2 års erfarenhet av El-konstruktion i CAD-miljö.
 • Erfarenhet inom reläskydd, ställverk och kontrollutrustning för kraftförsörjningsanläggningar.
 • Erfarenhet inom fjärrstyrning och övervakning av elutrustningar.
 • Erfarenhet av RTU och PLC programmering och projektering.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Då vi värnar samarbete söker vi en lagspelare och värderar personliga egenskaper högt. Som person är du drivande, engagerad och van att ta eget ansvar för ditt arbete. Du har lätt för att etablera kundkontakter och är affärsinriktad. Då du kommer att kommunicera med olika målgrupper vill vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-10-15. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

23-06-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej