Inaktiv platsannons

Miljökonsult till vår verksamhet för Fysiskt Skydd i Eskilstuna

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vi söker nu en engagerad och erfaren miljökonsult för att stärka vårt team inom tidiga skeden vid nybyggnadsprojekt, miljökonsekvensbedömningar (MKB), samråd med myndigheter och mycket mer.

Sweco är ledande i Sverige på skydd- och säkerhetsfrågor. Tillsammans med våra uppdragsgivare ansvarar vi för människors säkerhet samt skyddet av egendom och viktig sekretessbelagd information. Bland kunderna hittar vi myndigheter, regioner och kommuner, offentliga verksamheter, polisen och domstolar men också många privata aktörer som till exempel fastighetsägare, tillverknings- och utvinningsindustrier, och aktörer inom infrastruktur.

Att arbeta med skydd- och säkerhetsfrågor är inte för vem som helst. Hur vi jobbar, var arbetet utförs liksom vem eller vad som ska skyddas varierar. De ingenjörsmässiga utmaningarna är stora och projekten är många gånger hårt säkerhetsklassade med starka krav på sekretess. Att jobba inom Skydd & Säkerhet innebär ett stort ansvar. För det arbete vi gör bidrar till att vårt samhälle kan få förbli hållbart, starkt, demokratiskt och öppet.

Vi erbjuder ett viktigt och spännande arbete i utvecklande projekt. Du kommer även få härliga kollegor som stöttar varandra i arbetets utmaning och firar framgång, sammanhållningen på kontoret i Eskilstuna är härlig, öppen och hjärtlig. 

Arbetsuppgifter:

 • Utföra miljökonsekvensbedömningar (MKB) och samråd med relevanta myndigheter.
 • Ansvara för att söka erforderliga dispenser och tillstånd för projekt.
 • Ta hänsyn till och skydda naturreservat, växt- och djurliv samt fornminnen i projektområdet.
 • Utveckla och implementera strategier för miljöhänsyn och säkerhet med hänsyn till arbetsmiljö och kunna vara BasP i byggprojekt.
 • Samarbeta med olika intressenter för att säkerställa efterlevnad av gällande lagstiftning och normer.

Kvalifikationer:

 • Akademisk utbildning inom miljövetenskap, miljöteknik eller liknande område.
 • Erfarenhet av att arbeta med miljökonsekvensbedömningar och myndighetskontakter.
 • Kunskap om och engagemang för att skydda och bevara miljön.
 • Förmåga att arbeta självständigt och i team.
 • Stark kommunikationsförmåga och förmåga att samarbeta med olika intressenter.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.

För att kunna arbeta inom vår versamhet behöver du kunna genomgå en säkerhetsprövning utan anmärkning, du behöver också kunna arbeta från vårt kontor i Eskilstuna fem dagar i veckan när du arbetar i stängda projekt. Vissa projekt erbjuder möjlighet till hemarbete i samråd med närmsta chef. 

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan och är du intressant kontaktar vi dig. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

25-06-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Eskilstuna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej