Inaktiv platsannons

Konstruktionsledare inom elkraft och kontrollanläggning till Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Swecos experter inom energi- och elsystem hjälper både företag och organisationer att utveckla en kostnadseffektiv och miljömässigt hållbar energiförsörjning. 

Nu stärker vi vår kunniga nationella grupp inom Kraft och övervakning och söker en konstruktionsledare inom elkraft och kontrollanläggning till någon av våra orter i mellansverige (Stockholm, Uppsala, Sundsvall, Västerås, Norrköping, Linköping) Även annan placeringsort kan vara aktuell för rätt kandidat.

Varför jobba hos oss? 

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha roligt på jobbet!

Swecos experter inom Energi är ledande inom Norden och hjälper både företag och organisationer med teknisk spetskompetens, från ax till limpa, när det gäller elproduktion, distribution och stationer för alla spänningsnivåer. Vi är involverade i ett betydande antal uppdrag som utvecklar elmarknaden i Sverige. Sweco i Sverige har tillsammans med våra kollegor i andra europeiska länder även ett antal multinationella åtaganden.

Din framtida roll 

Som konstruktionsledare hos oss leder och driver du konstruktionsarbetet i våra projekt. Ditt tekniska fokus ligger inom elkraft, kontrollanläggningssystem och fjärrkommunikation i elkraftsanläggningar för elproduktion, eldistribution och industriell verksamhet.

Vi är mitt i en digital transformation där många moment effektiviseras genom digitalisering och automatisering. Hos oss arbetar vi hela tiden aktivt och med de senaste verktygen för att ligga i framkant och fortsätta utveckla vår verksamhet. Vi vill att du är med och driver detta arbete.

I din roll som konstruktionsledare ingår

 • Detaljkonstruktion på kretsschemanivå i CAD-miljö
 • Konstruktion av kontrollutrustning, fjärrkommunikation och övrig stationsutrustning
 • Att leda ett team av konstruktörer
 • Att handleda mer juniora medarbetare
 • Teknisk granskning av ritningar och handlingar
 • Agera tekniskt stöd för beställare vid projektgenomförande
 • Planera och leda idrifttagning och provning av elanläggningar/ kontrollanläggningar
 • Följa upp tidplaner, budget, framdrift och leveranser mot kund
 • Samarbeta i projekteringsteam med olika discipliner inom uppdraget både internt på Sweco och externt hos kund

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har:

 • Mycket goda kunskaper i detaljkonstruktion på kretsnivå
 • Minst 10 års erfarenhet från Elbranschen
 • Minst 4 års erfarenhet av El-konstruktion i CAD-miljö
 • Goda kunskaper i uppbyggnad och funktioner hos CAD-program med databas- och katalogsystem
 • Erfarenhet som ledare med ansvar för kvalitet och planering
 • Erfarenhet inom reläskydd, ställverk och kontrollutrustning för kraftförsörjningsanläggningar
 • Erfarenhet inom fjärrstyrning och övervakning av elutrustningar
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Kunskap inom AB, ABT och AMA är meriterande
 • B-körkort är meriterande

Då vi värnar samarbete söker vi en lagspelare och värderar personliga egenskaper högt. Som person är du drivande, engagerad och van att ta eget ansvar för ditt arbete. Du har lätt för att etablera kundkontakter och är affärsinriktad. Då du kommer att kommunicera med olika målgrupper vill vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Att arbeta hos Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos oss tror vi därför att du är en nyfiken, öppen och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-10-31. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. 

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

23-06-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej