Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör i Sandviken

Produktområde Tube, inom affärsområde Sandvik Materials Technology (SMT), är specialiserat på sömlösa rör och vi är världsledande inom området rörprodukter av avancerade legeringar och rostfria specialstål. Våra huvudmarknader innefattar kemisk- och petrokemisk industri, olja och gas, kärnkraft samt många andra industrisegment där höga krav ställs på såväl korrosions- och mekaniska egenskaper som på tillförlitlighet. För att säkersälla den fortsatta utvecklingen av nya produkter krävs innovativa tekniska lösningar i produktion samt nya processvägar och metoder.

Om tjänsten

Processkemi inom avdelningen Technology and Innovation på Tube stödjer hela SMT med sin spetskompetens inom kemi och kemiska tillverkningsprocesser såsom betning, avfettning och smörjning. Enheten har som uppgift att utveckla affärsområdets kemiska processer, sprida kunskap och hålla sig uppdaterad om ny teknik inom sitt kompetensområde, samt generera ökat värde för produkter och processer i form av processkontroll, produktivitet och kvalitet. För att möta de strategiska utmaningar och inriktningar som SMT ställer, söker vi nu en utvecklingsingenjör till ett engagerat team, som gillar att ta sig an utmaningar och att nå resultat.

Arbetsuppgifter
I samarbete med övriga delar i organisationen driver eller deltar du i olika processutvecklings- och produktutvecklings- och investeringsprojekt. Du planerar och utför materialundersökningar, produktionsförsök och laborativa försök på processkemi, där resultaten redovisas i form av tekniska rapporter och muntliga presentationer. Vidare arbetar du med teknisk problemlösning och implementerar processförbättringar i samarbete med produktionen. Du stöttar och utbildar även organisationen med din kompetens om våra kemiska tillverkningsprocesser, samt jobbar med idégenerering av nya processvägar och metoder som möjliggör att produktionen kanproducera befintliga och kommande produkter till rätt kvalitet och pris.

I den här tjänsten förekommer resor i begränsad utsträckning.

Din profil
Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning inom kemiteknik eller motsvarande, och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av produktion och/eller forskning och utveckling. För den här tjänsten krävs det att du har goda kunskaper i svenska, och då vi arbetar i en global miljö krävs även mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är initiativrik med en naturlig fallenhet för att bygga nätverk och skapa relationer på alla nivåer i organisationen. Du är resultatorienterad med god analytisk förmåga, samt ser utvecklingsmöjligheter för både dig och verksamheten. Vidare har du förståelse för marknadens behov och dess betydelse för verksamheten. Du har även ett genuint intresse för tekniska och produktionsrelaterade frågeställningar. Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2016 omkring 43 000 anställda och en försäljning på cirka 82 miljarder SEK i över 150 länder i kvarvarande verksamheter.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sandviken
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Sandviken | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren)