Inaktiv platsannons

Digital produktdefinition - modellering av information i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du kommer att verka inom avdelningen Quality & Operational Excellence och kommer att bli en del av sektionen Product Data Management Support. På sektionen arbetar ca 30 personer idag med kravställning, utveckling, förvaltning, metodstöd, användarstöd och strategiska frågeställningar kopplade till Product Data Management-verktyg och de processer dessa stöttar och som används i hela produktutvecklingskedjan.

Du kommer att få ansvara för strategisk och operativ (aktiv) förvaltning av informationsmodeller för Aeronautics produkter samt delta i verksamhetens arbete med modellerna.

En stor del av uppdraget är att förstå och stötta verksamheten samt hitta kreativa sätt att möta de höga krav som ställs på den information som bygger upp våra produkter.

Din framtida utmaning

Saabs komplexa produkter utvecklas under en betydande tidsperiod och produkterna lever i en digital representation långt innan de antar en fysisk form. Under utvecklingstiden jobbar olika verksamheter parallellt med varandra. För att säkra konsistens och effektivitet i det parallella arbetet, jobbar vi med informationsmodellering som verktyg.

Med bakgrund som verksamhetsarkitekt, ska du kunna skapa högnivå-informationsmodeller för information som bidrar till att definiera Aeronautics produkter, främst med hjälp av UML-språket.

Du kommer att behöva möta olika verksamheter och modellera samt kommunicera med olika verktyg och på olika sätt för att i framtiden uppnå ett resultat av heltäckande informationsmodell som är grunden till beslut för de olika produkt- och IS/IT-lösningar som kommer att tas i vår verksamhet.

Den du är idag

Vi söker dig som är teoretiskt och praktiskt kunnig inom områden verksamhetsutveckling/verksamhetsarkitektur samt informationsmodellering på olika nivåer. Du är tålmodig och målmedveten och kan hitta olika vägar för att nå ditt mål. Du är van att ta ansvar och gillar teoretiska och tekniska utmaningar. Du har erfarenheter av att arbeta med IS/IT.

Du har din bakgrund i utveckling av mjukvara och kan ha arbetat som systemutvecklare, arkitekt, verksamhetutvecklare eller förändringsledare i tekniska tillämpningar. Du har någon form av akademisk utbildning med inriktning på produktutveckling och IS/IT. Du talar och skriver svenska och engelska utan problem.

Ledarerfarenhet är en merit.

Vi anser att kommunikation alltid en viktig del för att lyckas med våra åtaganden och därför värdesätter social kompetens och att man är serviceinriktad, prestige når vi tillsammans som team inte individuellt.

Några nyckelord är: PLM, PDM, UML, Enterprise Architect, Informationsmodell.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning