Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Systemadministratörer flygsimulatorer i Linköping

Linköping | Östergötlands län | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

På sektionen för datorsystem är vi ett team som jobbar med datorsystem till simulatorer och stödsystem för Gripen. Vi bedriver ett varierande och utmanande arbete där kompetens inom systemdesign, operativsystem, realtidssystem, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet är värdefullt.

Sektionen är nu inne i en fas med målsättningen att bygga upp datormiljöer med såväl hårdvara, mjukvara som olika mjukvaruapplikationer på såväl Windows, Linux och Solaris-plattformar för den svenska och brasilianska kunden.

Vi söker kompetenser inom följande områden:

  • Systemadministratör med kunskap inom Linux/UNIX (RHEL, Solaris)
  • Systemadministratör med kunskap inom Windows
Din framtida utmaning

I ditt jobb som systemadministratör kommer du att designa och bygga framtidens datorsystem men även arbeta med drift och underhåll av befintliga miljöer. Du kommer att vara en del av en verksamhet som skapar och levererar stabila och avancerade datormiljöer för flygplanssimulering för att möta användarnas höga krav på tillförlitlighet och prestanda.

Den du är idag

Vi tror att du har erfarenhet av systemadministration, vare sig det är från yrkeslivet, en datorförening eller din personliga serverpark i garaget. Att inte vara operativsystemspecifik utan att kunna jobba med flera plattformar är meriterande. Vi lägger stor vikt vid din tekniska kompetens, och du vill lära dig ny teknik inom området och vara med att prova fram nya lösningar för att skapa system som möter morgondagens utmaningar.

Här finns det utrymme för tekniska diskussioner för den som vill, men vi lägger också fokus på att skapa en trivsam arbetsmiljö och en bra kultur att jobba i. För den specifika tjänsten tror vi att du kommer att passa extra bra om du är självgående, lösningsfokuserad och behärskar felsökning i komplexa miljöer. Du kan jobba både självständigt och i team, men samarbetsförmåga är en viktig komponent för att driva arbetet och utvecklingen framåt. Har du dessutom ett genuint teknikintresse kommer du att trivas hos oss.

Vi tror du har en utbildning inom datateknik, elektroteknik, informationsteknik eller liknande. Du har jobbat med systemadministration sedan tidigare eller har motsvarande kunskaper. Goda kunskaper i engelska förutsätts. Resor kan förekomma i tjänsten.

Rekrytering sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Publicerad den

17-02-2018

Mer Information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Systemadministratörer flygsimulatorer i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis