Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Systemadministratörer flygsimulatorer i Linköping

Linköping | Östergötlands län | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen Datorsystem ansvarar för datorsystem till simulatorer och stödsystem för Gripen. Sektionen arbetar nära övriga sektioner inom område Simulatorer, Träning och Support där datorsystemen ingår i de simulatorer och tekniska- taktiska stödsystem som levereras till svenska och utländska kunder.

Ett varierande och utmanande arbete med samlad kompetens inom systemdesign, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Övriga tjänster inom sektionen är utvärdering, utprovning, anskaffning och anpassning av nya systemkomponenter.

Sektionen är nu inne i en expansiv fas med målsättningen att bygga upp datormiljöer med såväl hårdvara, mjukvara som olika mjukvaruapplikationer på såväl Windows, Linux och Solaris-plattformar för den svenska och brasilianska kunden.

Vi söker kompetenser inom följande områden:

  • Systemadministratör med kunskap inom Linux/UNIX (RHEL, Solaris)
  • Systemadministratör med kunskap inom Windows
Din framtida utmaning

I ditt jobb som Systemadministratör kommer du arbeta med datorsystemens hela produktlivscykel från konceptstudier, kravanalys, utprovning och utveckling av framtidens generation datorsystem till underhåll och uppgraderingar av befintliga miljöer, komponenter och systemnära mjukvara.

Du kommer vara delaktig i en verksamhet som utvecklar, levererar och underhåller stabila och avancerade datormiljöer anpassade för flygplanssimulering för att möta användarnas höga krav på tillförlitlighet och prestanda. 

Den du är idag

Vi ser gärna att du som söker rollen har en utbildning inom datorteknik, elektroteknik, informationsteknik eller liknande, men detta är inte ett krav. Du har tidigare arbetat som systemadministratör eller har motsvarande kunskaper.

Du har erfarenhet av systemadministration, vare sig det är från yrkeslivet, en datorförening eller din personliga serverpark i garaget. Att inte vara operativsystemspecifik, utan att kunna arbeta med flera plattformar ser vi som meriterande.

Här finns det utrymme för tekniska diskussioner för den som vill, men vi lägger också fokus på att skapa en trivsam arbetsmiljö och en bra kultur att jobba i. Vi lägger stor vikt vid din tekniska kompetens, att du är kommunikativ och lösningsorienterad. Du kan arbeta både självständigt såväl som inom team med en mycket god samarbetsförmåga. Har du dessutom ett genuint teknikintresse kommer du att trivas hos oss.

Då arbetet bedrivs i nära samarbete med såväl andra avdelningar inom Saab som andra företag och myndigheter inom och utom landet kan resor förekomma inom tjänsten. Goda kunskaper i svenska och engelska förutsätts.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Publicerad den

17-06-2018

Mer Information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Systemadministratörer flygsimulatorer i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis