Inaktiv platsannons

Mikrovågskonstruktör i Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning. Du kommer att vara en del av sektionen Microwave & Antennas som tillhör affärsenheten EW Systems.

EW Systems ansvarar för system för elektronisk krigsföring såsom störsändare, radarvarnare, motmedelssystem och teknisk signalspaning. Sektionen Microwave & Antennas ansvarar för RF-systemdesign, mikrovågsdesign, antenndesign och EMC. Hos oss får du vara en del av utvecklingen av Gripen E samt andra spännande utvecklingsprojekt.

Din framtida utmaning

Vi står inför en utmaning med flera parallella projekt inom vår verksamhet och vi behöver stärka upp oss ytterligare med en senior mikrovågskonstruktör. Tjänsten innefattar främst nykonstruktion av PCB och/eller modulbaserade mikrovågsenheter och delsystem till radar och bredbandiga telekrigssystem. Du kommer att vara ansvarig för RF-design, simulering, schemaframtagning, layout, mätning och verifiering, samt framtagning av dokumentation. Du kommer även att vara tekniskt ansvarig för en eller flera mikrovågsenheter.

Den du är idag

Då mycket av arbetet sker i team är det viktigt att du tycker om att arbeta med andra och att du är bekväm i att fråga och kommunicera på ett prestigelöst sätt. Du bör även ha en god förmåga att självständigt driva ditt eget arbete och ta egna initiativ när så krävs. Du är analytiskt lagd och tycker om att arbeta med en helhetssyn utan att släppa kontrollen över detaljerna.

Arbetet är relativt fritt i sitt upplägg varför det är viktigt att du är bra på att planera, prioritera och strukturera. Som person bör du vara ansvarskännande och ha lätt för samarbete och diskussion med olika instanser och funktioner inom och utanför företaget. Du är analytiskt lagd och tycker om att arbeta med en helhetssyn utan att släppa kontrollen över detaljerna. Vi ser att du är civilingenjör eller har PhD inom relevant område.

Vi söker någon som har minst fem års erfarenhet av utveckling inom mikrovågsteknik. Du ska ha erfarenhet av några av följande arbetsuppgifter: mikrovågskonstruktion, filterdesign, PCB-design, mikrovågsmoduler, prototypframtagning, mätteknik, framtagning av dokumentation eller kravställningsfrågor.

Det är meriterande om du har kunskap om:

  • Verktygen AWR Microwave Office/VSS, Mentor Graphics, CST Microwave Studio, Ansoft HFSS
  • Bredbandig (upp till 40 GHz) mikrovågsteknik
  • Filterdesign, förstärkarkonstruktion
  • RFIC/MMIC och kapsel konstruktion
  • Telekrigssystem och/eller radarsystem

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Då rekryteringen pågår under sommar och semestertider vill vi medvetengöra om att själva processen samt återkopplingen kan dra ut på tiden.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Järfälla | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Universitet/Högskolestudier