Inaktiv platsannons

Sektionschef - Flygprov, Taktiska System och Integration i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området Taktiska System och Integration, en del av avdelningen Flygprov och Verifiering, ansvarar för provning inom ett brett spektrum av teknikområden så som avionik- och mjukvaruintegration, radar och elektrooptiska sensorer, cockpit och displaysystem (HMI), navigering, kommunikationssystem, telekrig/egenskydd (EW), spaning, vapenintegration, träningssystem och stödsystem. Den största mängden utprovning sker i Gripen men även prov i civila flygplan förekommer. Hos oss arbetar du kund- och produktnära i tätt samarbete med utvecklingsavdelningen.

Din framtida utmaning

Din uppgift blir att leda verksamhet i en spännande period av intensiv provverksamhet av en ny generation av Gripen. Utprovningsarbetet genomförs i simulatorer, riggar och i flygplan. Som sektionschef har du ett operativt ledarskap som innebär delprojektledning för sektionens verksamhet, samt personalansvar för ca 10 medarbetare.

Du blir en del av områdets ledningsteam som tillsammans har ansvaret att driva och utveckla områdets förmåga. Stort fokus ligger på samarbete mellan sektioner och områden för att lösa en gemensam uppgift. Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas och växa som individ och vi värnar om balansen mellan arbete och fritid.

Den du är idag

Vi söker dig med ett stort intresse för ledarskap, en god förmåga att samarbeta och en vilja och ett driv att vara med och utveckla vår verksamhet. Lämplig bakgrund är civilingenjör eller högskoleingenjör eller motsvarande. Erfarenhet av utprovning eller systemutvecklingsarbete är önskvärt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper då det är mycket viktigt för oss att skapa en väl fungerande ledningsgrupp inom området med sektionschefer som ser till helhetens bästa och kompletterar varandra. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Universitet/Högskolestudier