Inaktiv platsannons

Pressare till Kanthal Super Rods i Hallstahammar

Kanthal®, en del av Sandvik-koncernen, är världsledande inom värmeteknologi sedan årtionden och vi ser stor potential för våra produkter och tjänster där energieffektivitet, hållbar materialutveckling och säkerhet är krav. Nu går vi in i en ny fas och välkomnar dig som vill vara en del av vårt team och aktivt bidra till en spännande tillväxtresa för att ytterligare stärka vår marknadsposition.

Om tjänsten

Med ambitionen att leverera produkter i världsklass skapar vi en sammanhållen enhet i Hallstahammar och nu söker vi en noggrann, plikttrogen och samarbetsvillig pressare till HPR Kanthal Super Rods, som tillverkar keramiska rods för Kanthal Super element från råmaterial till färdigsintrade stänger. Pressningen är det steg där massa kompakteras och extruderas till stänger/rods. Vi söker en lagspelare som genuint trivs med att arbeta i grupp. Hos oss gör du ett jobb som är viktigt för vår växande och globala verksamhet och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter
Som pressare ansvarar du för omblandning, ämnespressning och pressning. Du ansvarar för maskiner och utrustning vid omblandning, ämnespressning, stångpressning och torkning. Att utföra löpande kontroller enligt föreskrifter och SOP tillhör också din roll och du vidtar korrigerande åtgärder när det krävs. Underhåll av utrustning för omblandning, bråkning, pressning, torkning samt munstycken är också en viktig del i ditt arbete och detta gör du genom att genomföra underhållskontroller enligt FU-rutiner. Slutligen är arbetsplanering en viktig del i ditt jobb – tillsammans med dina kollegor ansvarar du för tillverkningsplanering utifrån produktionsbehov och lager/produktionsplan, rapportering av tillverkning på följesedel och i processdator samt för insättning och uttag ur massalager. Vid pressningen jobbar man som ett lag och man är beroende av varandra för att kunna leverera. Detta är ett dagtidsarbete.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av tillverkande industri, gärna keramiska motståndsmaterial. God datavana är en förutsättning för tjänsten och det är en fördel om du har traverskort. Du har goda kunskaper i svenska och kan du engelska så är det ett plus.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärkt av ditt starka driv och din förmåga att samarbeta med andra och att ha flera saker på gång samtidigt. Vi värdesätter att du är noggrann och gillar att ha ordning då detta är enormt viktigt på vår arbetsplats, både ur ett arbetsmiljöperspektiv och för att minska risken för kvalitetsbrister. Slutligen bör tilläggas att arbetet innebär en del fysiskt tunga moment vilket förutsätter att du har god fysik.

Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2016 omkring 43 000 anställda och en försäljning på cirka 82 miljarder SEK i över 150 länder i kvarvarande verksamheter.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Hallstahammar
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Hallstahammar | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning