Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Senior mjukvaruutvecklare inom C++ till SAAB Surveillance i Järfälla

Järfälla | Stockholms län | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren)

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Sektionen Software Gripen består idag av 17 medarbetare. Du kommer att omges av kunniga, ambitiösa och hjälpsamma kollegor. Vi har ett modernt arbetssätt och genom vår DevOpssatsning skall vi lyckas implementera Continuous Delivery, både kulturellt och infrastrukturmässigt.

Din framtida utmaning

Vi utvecklar nästa generations EW-system till stridsflygplan där Gripen är en stor och viktig kund. EW inom Saab är ett spännande område, med många möjligheter och ett område som växer vilket gör att vi behöver fler kompetenta kollegor. Just nu behöver vi stärka upp med en senior mjukvaruutvecklare till vårt team.

Vi utvecklar komplexa inbyggda system som kräver specifik kompetens i bl.a. hårdvarunära programmering, nätverk (ex. Ethernet) och operativsystem (främst Linux). Vårt ansvar sträcker sig upp på applikationsnivå där vi väver ihop distribuerade systemfunktioner i ett komplett mjukvarusystem.

Gripen är revolutionerande tack vare kombinationen av avancerad teknik och operativ effektivitet i ett prisvärt paket. Systemförståelse och smarta designlösningar som drar nytta av synergier är recept för att lyckas. Grunden till vår framgång och vårt bidrag till Saab ligger därför helt i alla medarbetares engagemang och vår innovativa arbetskultur.

Den du är idag

Vi tror att du är nyfiken, noggrann, positiv – men viktigast av allt att du är en lagspelare. Kanske har du tidigare coachat mer juniora kollegor att växa till vassa mjukvaruutvecklare och vill fortsätta göra det.

För oss är det självklart att leverera komplexa mjukvarusystem med hög kvalitet och vi tror att du också arbetar med det idag. Du brinner för mjukvaruutveckling som disciplin med C++ som fokusområde, kan formulera visioner och bidra med strategiska vägval. Du kan principer som SOLID för att lyckas bygga moduler som är enkla att underhålla, enkla att utöka men framförallt enkla att använda i flera liknande system. Kanske har du specialiserat dig eller kommit i kontakt med något av följande områden: ethernet, linux, TCP/IP, device trees, kernel config (Yocto byggmiljö), POSIX Threads, GPIO, I2C, FMAN, PHY, SRIO.

Oavsett kommer du få chansen att göra det hos oss!

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Publicerad den

16-06-2018

Mer Information

Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Senior mjukvaruutvecklare inom C++ till SAAB Surveillance i Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis