Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Test- och verifieringsingenjörer för Styrsystem i Linköping

Linköping | Östergötlands län | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område Flygteknik och Vapen är en del av Aeronautics utvecklingsavdelning och har till uppgift att utveckla funktioner och förmågor inom teknikområdena flyg- och systemteknisk vapenintegration, styrsystem, motorintegration, aerodynamik, flygmekanik och prestanda för bemannade och obemannade flygande produkter. Vårt område är uppdelat på sju sektioner och har totalt ca 140 medarbetare.

Styrsystem ansvarar för utveckling och underhåll av styrsystemen för framförallt Gripen och Saab 340/2000. Vi är idag två sektioner med 50 medarbetare totalt som är inblandade i många olika projekt. Verksamheten har en kärna för att effektivt stötta vidareutveckling av Gripen och våra civila flygplan, och spänner över projektledning, utveckling av komplett delsystem, integration av delsystem, systemsäkerhet, reglerteknik, övervakning och monitorering samt test och verifiering. I våra uppdrag ingår också forskning och produktutveckling. Vi arbetar dessutom med flygteknisk forskning inom olika nationella och europeiska samarbeten. Vi har ett brett kontaktnät såväl internt inom Saab som med kunder, leverantörer samt samarbetspartners.

Din framtida utmaning

I din roll som test- och verifieringsingenjör hos oss kommer du att testa och verifiera komplett styrsystem för Gripen bestående av kombinerad hård- och mjukvara. Testerna kommer du att genomföra både genom simuleringar i egen dator och genom flygningar i simulator. Den andra stora delen i ditt arbete blir att analysera den data som registrerats under dessa tester för att säkerställa att styrsystemets funktioner och egenskaper uppfyller fastställda systemkrav. Du kommer att ingå i ett team på 3-5 personer som tillsammans genomför dessa arbeten.

För genomförandet av flygsimuleringarna kommer du att få bygga upp din kunskap och känsla för flygegenskaper under arbetets gång. Du kommer också att få genomgå ett omfattande utbildningsprogram för att komma in i din roll och din specialisering inom flygteknik. Efterhand som du bygger upp din kompetens kommer du också att få stötta Saabs flygprovverksamhet i deras utredningar och analyser. Som vidare steg i ditt fortsatta arbete finns möjligheterna att fortsätta inom test- och verifieringsarbetet, att gå vidare till en roll som testledare, eller att utföra mer avancerade uppgifter inom vårt utvecklingsarbete som exempelvis designer av styrsystemet.

På vår sektion kommer du bli en del av ett inspirerande gäng killar och tjejer som alla gillar att arbeta tillsammans med andra och tycker ny teknik och flyg är spännande.

Den du är idag

Vi söker dig som är genuint teknik- och flygintresserad och är högskoleingenjör eller civilingenjör med någon form av inriktning mot reglerteknik. Vi kommer att värdesätta personliga egenskaper som att vara analytisk, noggrann och kunna anpassa dig till förändringar i arbetets innehåll och omfattning. Du är mån om att dokumentera ditt arbete och har en god förmåga att slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar.

All dokumentation och många kontakter sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Kontakta gärna rekryteringsansvarig om du vill veta mer om tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

23-06-2018

Mer Information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Test- och verifieringsingenjörer för Styrsystem i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis