Inaktiv platsannons

Junior Controller i Solna

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Vill bli en del av vårat team? Ansök nedan!

40 timmar per vecka

Om tjänsten

Din roll

Som Junior Controller på Lidl rapporterar du till Controlling-chefen och har även ett mycket nära samarbete med dina övriga fem kollegor. Ett stort ansvarsområde inom rollen omfattar arbete med att sammanställa rapporter och finansiell information för olika delar av organisationen. Du tar bland annat fram vecko-, månads- och kvartalsrapporter till moderbolaget i Tyskland och till den svenska ledningsgruppen. Vidare arbetar du med månadsbokslut och skapar nyckeltalspresentationer för ledningsgruppen. Du bidrar till att förbättra rapporteringsprocessen och verkar för att säkra rapporteringen. Rollen omfattar även att ta fram underlag för budget och planeringsarbete.

Din bakgrund

Du har en avslutad högskoleutbildning inom ekonomi och befinner dig i början av din karriär eller kanske har du arbetat ett par år i en liknande roll. Det är viktigt att du har en god analytisk förmåga och är intresserad av de analytiska delarna som omfattas av controllerrollen. Som person är du noggrann, strukturerad och har en hands-on attityd i ditt sätt att arbeta. Du har en mycket god kompetens för att hantera stora finansiella datamängder. Vidare trivs du i ett högt tempo och kan hantera att leverera mot korta deadlines.

Dina kunskaper i Excel och programmeringsspråket VBA är mycket goda. Ett annat krav är att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Då vårt koncernspråk är tyska ser vi kunskaper i detta som kraftigt meriterande alternativt har du en stark vilja att lära dig språket.

Vad vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs – på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Tjänsten är en heltidstjänst och som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Du är placerad vid vårt huvudkontor i Solna.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

08-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Antal timmar per vecka
40
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Försäljning / Inköp, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska