Inaktiv platsannons

MTGPraktik – Kvalitetssäkring i Stockholm

Nu letar vi efter en praktikant med passion för mjukvara och teknologi som vill hjälpa till i arbetet med att skapa en ännu bättre upplevelse för våra slutanvändare – det vill säga alla som lyssnar på våra radiokanaler och podcasts via webben och våra appar för iOS, tvOS och Android.

Om tjänsten


MTG Sverige driver några av Sveriges mest populära radiokanaler: RIX FM, Lugna Favoriter, Bandit Rock, STAR FM och Power Hit Radio samt den digitala radioplattformen I LIKE RADIO. Tillsammans når våra sändningar över 3,5 miljoner lyssnare varje vecka. Våra lokaler och studios finns i MTG-huset på Södermalm i Stockholm. Här jobbar bland annat programledare, musikredaktörer, producenter, projektledare, grafiker, säljare och tekniker och tillsammans har vi fantastiskt roligt på jobbet varje dag. Allt vi gör – vad vi än gör – genomsyras av våra värdeord Smart, Fun, Bold och Engaging. Eller som vi gärna uttrycker det: Vi underhåller Sverige!

Vad rollen innebär
Din roll blir att, med hjälp av din erfarenhet och allt du har fått lära dig på utbildningen, kvalitetstesta såväl nuvarande som kommande versioner av våra appar, webb och backend. Hos oss sker testning kontinuerligt men är särskilt viktig inför nya releaser. Ditt arbete kommer att märkas tydligt, som en stabilare och roligare radioupplevelse, på hundratusentals enheter runt om i Sverige. Vi tror dessutom att du, med din utbildning i ryggen, kan utvärdera och komma med värdefulla tankar kring hur vi kan vässa vår test- och releaseprocess överlag. För dig som vill sätta dina nyvunna kunskaper på prov är möjligheterna oändliga! Du kommer att arbeta tillsammans med vårt utvecklarteam som är geografiskt utspritt över Sverige och Europa. Avstånden till trots är vi ett tätt sammansvetsat gäng med daglig kontakt och vi brinner alla för produkten.

Du kommer bland annat att arbeta med:

  • Battle testing av våra mobilappar och webbsajter
  • Analys och dokumentation av testresultat
  • Specifikation och dokumentation av testscenarion och -steg
  • Skapa, uppdatera och utvärdera våra release-testplaner
  • Utvärdera våra plattformar ur ett tillgänglighetsperspektiv

Vad vi erbjuder dig
Att vara del av ett mediabolag mitt i den förändring som mediabranschen befinner sig inom är spännande. Det innebär att vi ständigt behöver vara på tå och inte vara rädda för att skifta fokus vilket leder till varierande och utmanande vardagar. Om du uppskattar när det går undan kommer du att trivas tillsammans med oss. Vi sitter på Ringvägen 52 på Södermalm tillsammans med flera bolag inom MTG-koncernen. Vi vill att alla ska känna sig hemma här och vi hoppas att även du kommer att göra det.

Vad vi söker
För oss är det viktigt att relationen känns bra och att vi kommer att kunna ha roligt tillsammans på jobbet. Utöver personkemin är det dessa krav vi har för tjänsten:

  • Koll på vad följande begrepp innebär: klient, server, API, JSON, HTML, CSS, Javascript
  • Strukturerad och öga för detaljer
  • Förmåga att arbeta individuellt och i grupp
  • Stark problemlösningsförmåga
  • Meriterande är om du har erfarenhet av programmering och Google Analytics

Ansökan
Om du tycker att den här tjänsten låter som en utmaning för dig vill vi att du ansöker här! Har du frågor gällande praktikplatsen, kontakta robin.calmegard@mtgradio.com. Har du egen erfarenhet av mjukvaruprojekt sedan tidigare, länka gärna till dessa i din ansökan.

MTG (Modern Times Group MTG AB (publ.)) är en ledande internationell digital underhållningskoncern och vi formar framtidens underhållning genom att förena konsumenter med innehållet de älskar på så många sätt som möjligt. Våra varumärken omfattar TV, radio och nästa generations underhållning inom esport, digitala videonätverk och online-spel. Vi har vårt ursprung i Sverige och våra aktier är noterade på Nasdaq Stockholm (‘MTGA’ och ‘MTGB’).

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)