Inaktiv platsannons

Koncernekonom till Tele2 Group i Stockholm

Om tjänsten

Tele2 är en internationell mobiloperatör med utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, men framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras. Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar vilket ställer höga krav på oss. Självklart vill vi möta dessa krav, därför blir hur vi arbetar och vilka vi är vår nyckel till framgång. Tele2s arbetssätt präglas av ansvar, öppenhet och prestigelöshet. Vi drivs av snabbhet, kvalitet och att alltid ha kundernas bästa för ögonen. Det gör att alla våra anställda kan och förväntas bidra till vårt övergripande mål: Att vara bäst på att skapa värde för kunderna.

Vi har 17 miljoner kunder i åtta länder. Tele2 erbjuder tjänster inom mobil telefoni, fast telefoni och bredband, datanät, innehållstjänster och globala IoT-lösningar. Ända sedan Jan Stenbeck grundade Tele2 1993 har bolaget varit en tuff utmanare till de gamla statliga monopolen och andra etablerade spelare. Tele2 är noterat på NASDAQ OMX Stockholm sedan 1996. Under 2016 omsatte bolaget 28 miljarder kronor och redovisade ett rörelseresultat (EBITDA) på 5,3 miljarder kronor.

Det här är Group Financial Reporting

…ansvarar för koncernredovisning inom Tele2-koncernen. Vi ansvarar för rapportering enligt IFRS, upprättande av kvartalsrapporter till marknaden, upprättande av Tele2-koncernens årsredovisning samt operativ rapportering till koncernledning och styrelse.

Det här är jobbet…

Hos oss på Group Financial Reporting får du arbeta i en avdelning med kvalificerade medarbetare, där varje person självständigt och med eget ansvar driver sina projekt och uppgifter, samtidigt som övriga medarbetare vid behov fungerar som bollplank. Tele2-koncernen är i ständig förändring vilket medför varierade, kvalificerade och spännande arbetsuppgifter. Vi söker nu en medarbetare som ska ingå i vår koncernredovisnings-avdelning på fyra personer. 

Det här är ansvaret…      

…Ansvara för att upprätta den månatliga koncernredovisningen för ett antal bolag och underkoncerner, inklusive analysera och säkerställa kvalitén på inrapporterade siffror från dotterbolagen, samt löpande besvara frågor från dem

….Ansvara för att kontrollera och driva på att dotterbolagens rapportering av koncerninterna mellanhavanden i vårt koncernredovisningssystem blir korrekt

….Genomföra omorganisationer, fusioner och annat arbete i vårt koncernredovisnings-system Cognos Controller

…Självständigt bygga och underhålla rapporter i vårt rapporteringssystem Cognos BI/TM1

…Självständigt driva projekt och frågeställningar inom koncernredovisning och finansiell rapportering

…Delta i upprättandet av Tele2-koncernens kvartalsrapporter till marknaden samt Tele2-koncernens publika årsredovisning

 

Det här är vad du har…

…Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande med inriktning redovisning, och detta kan vara en av dina första utmaningar i karriären efter 1-3 års erfarenhet.

Vidare tror vi att du har…

…Är intresserad att jobba med koncernredovisning

… Analytisk förmåga och har ett strukturerat arbetssätt

…Erfarenhet av månadsbokslut

…Vill lära dig system och att strukturera och designa rapporter i dessa, och det är ett plus om du har erfarenhet av Cognos Controller och Cognos BI/TM1.

…Är framåt och känner dig trygg i rollen att diskutera redovisningsfrågor med dotterbolagen samt att självständigt driva projekt i hamn.

…Du drar dig inte för att ta kontakt med dotterbolagen, vilket sker på engelska.

…Behärskar engelska och svenska flytande, både i tal och i skrift.

Det här är vem du är…

…Det är en självklarhet att du förstår och lever efter våra värderingar – The Tele2 Way. Vi levererar kvalitet och möter alltid våra kunders förväntningar, vi arbetar proaktivt med snabba, bra lösningar och agerar på ett öppet och prestigelöst sätt. Vi är utmanare i en föränderlig bransch och tar alltid kostnadsmedvetna beslut.

För att trivas och lyckas på Tele2 måste du vara en hängiven person som gillar utmaningar. Du trivs med att under perioder arbeta i högt tempo med tydliga deadlines. Du är inte rädd för att driva din åsikt men samtidigt är du lyhörd och flexibel. Du har lätt för att se helheten och är analytiskt lagd samtidigt som du är noggrann och vidare har du ett genuint intresse för redovisning.

Det här är vad Tele2 kan ge dig…

… en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla

…högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

… stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer. Vi ger dig chansen att utvecklas genom utbildningar.

… Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension.

Vill du veta mer om Tele2 och oss som jobbar här, surfa in på tele2.se/karriar och läs mer.

Tjänsten är placerad i Kista.

Är du en av oss? Välkommen att söka tjänsten redan idag! Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 januari 2018.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
IT, Online marketing
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | IT | Online marketing | Deltidsjobb