Inaktiv platsannons

Vill du utveckla och arbeta med våra operativa flygplan? i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

På dubbelsektionen Mechanical Systems Installation Design kommer du vara en del i lösningen för att utveckla och vidmakthålla integrationen och installationen av alla mekaniska system i våra flygplan. Exempel på dessa är räddnings-, styr- och hydraulsystemen, landställen samt motorn. Vi är i nuläget 28 medarbetare varav samtliga är ingenjörer och nästan alla arbetar som konstruktörer. Dessutom arbetar ett stort antal konsulter hos oss. Som en del i sektionens strategi vill vi utveckla våra saabanställda för att de ska kunna ta de tyngre tekniska rollerna och leda våra konsulter.

Vi söker nu en konstruktör för arbete med våra operativa flygplan, Gripen C/D.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Saab? Gå in på vår hemsida http://saabgroup.com/career/, eller ta kontakt med någon saabare på LinkedIn!     

Din framtida utmaning

Som en del av vårt team kommer du att arbeta med ärenden från våra kunder vilket innebär ett spännande och varierat arbete med tekniska utredningar och problemlösning i fokus.

Befintliga kunder vill uppgradera sina flygplan och nya kunder har egna krav på funktion vilket även innebär att vi kommer att göra nya konstruktionsunderlag.

Ändringsarbete med de befintliga underlagen kommer att utföras i Catia V4 medan de nya underlagen kommer att kunna tas fram med MBD-metodik (Model Based Definition) i Catia V5, vilket innebär att vi arbetar 3D-baserat och ritningslöst.

Utmaningen är att hitta smarta lösningar som uppfyller komplexa krav i ett mycket begränsat utrymme. Det innebär att du som konstruktör kommer ha ett tätt samarbete mot angränsande kompetensområden så som skrovkonstruktion, hållfasthet, produktionsberedning, montering, och inte minst systemutveckling. Till din hjälp har du kunniga teknikledare med lång erfarenhet. God kommunikation, sammanhållning och trivsel är nyckelfaktorer för ett framgångsrikt utvecklingsarbete i samtliga av våra projekt. Förutom rent konstruktionsarbete är alla på sektionen delaktiga i utvecklingen av nya arbetssätt och metoder då våra produkter kräver att vi ligger långt fram i metodutvecklingen.

För den flygintresserade är detta ett spännande jobb som ger möjlighet till stor inblick i vad som finns under skalet på ett flygplan. Eftersom sektionen täcker in många olika system erbjuds möjligheter till ett stort ansvarsområde och även stort kontaktnät inom företaget. Produktionen sker i huset bredvid så det finns möjlighet att gå och titta på dina konstruktioner i verkligheten.

Den du är idag

Vi söker dig som är en problemlösare och har ett genuint intresse för teknik och gärna flyg. Du bör vara driven, initiativrik och samtidigt strukturerad i ditt arbete. Vi förväntar oss att du har viljan att kontinuerligt bygga på din kompetens och därmed utvecklas, gärna mot mer ledande roller. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt men ändå fungerar väl i gruppen och bidrar till en positiv och inspirerande arbetsmiljö.

Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av konstruktion och produktutveckling av Gripen C/D men det är inget krav för att söka tjänsten. Stora delar av den kompetens som krävs i rollen utvecklas bäst på plats. Lämplig utbildningsbakgrund är civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik, produktutveckling, flyg eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Engelska är koncernspråk och används ofta i det dagliga arbetet. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Välkommen in med din ansökan!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)