Inaktiv platsannons

Vi söker en kreativ teknikinformatör till Scanias serviceinformation i Sodertalje

Om tjänsten

Den ökade komplexiteten hos tyngre fordon ställer allt högre krav på användarna av teknisk information. Vårt uppdrag är att stödja målgruppen med relevant och högklassig teknikinformation för att säkerställa en effektiv service- och reparationsprocess som gynnar Scanias kunder världen över.

Vi erbjuder 

  • Delaktighet i utveckling av vår framtida information och nya informationskanaler
  • Delaktighet i utveckling av våra produktionsverktyg för teknisk information
  • Ett brett kontaktnät inom Scanias utvecklingsavdelning
  • Många möjliga utvecklingsvägar inom Scania
  • Möjlighet att fördjupa sig och driva utveckling inom ett specifikt intresseområde
  • Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Dina arbetsuppgifter 
Rollen som teknikinformatör innebär främst att i samarbete med metodingenjör producera funktionsbeskrivningar, reparations- och felsökningsinformation för Scanias produkter. Målgruppen är mekaniker i Scanias verkstäder över hela världen.
Du har många tvärfunktionella kontakter både inom avdelningen och med andra avdelningar inom utveckling och eftermarknad, och i arbetet ingår även en del koordinering för att leverera korrekt och kvalitativ information i rätt tid. Vidare ingår kontinuerligt arbete med förbättringar av såväl våra arbetssätt som produkter och verktyg.
 
Vi är i en tid av utveckling, där vi vill lyfta vår information till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler. Du får chans att vara med i denna utveckling och påverka Scanias framtida informationsupplägg.
 
Din profil 
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet samt ett naturligt intresse för fordonsteknik och informationsdesign. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Som person är du självständig, målinriktad och har stor initiativförmåga. Du har lätt att ta kontakt med andra människor och är bra på att lyssna. Du ser en självklar utmaning i att beskriva och tydliggöra svåra tekniska sammanhang på ett lättbegripligt sätt. Du behärskar språket och tekniken så att du kan anpassa informationen till målgruppen. Du är kreativ, strukturerad, analytisk och noggrann.
 
Det är meriterande med tidigare erfarenhet av att ta fram förklarande bilder från digitalt CAD-underlag samt kreativitet med koppling till fordonsteknik.
 
För mer information
Kontakta Ann Kalman, gruppchef, tel 08-553 855 60. 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej