Inaktiv platsannons

Business Controller till Preqas Group i Göteborg

Om tjänsten

 

 Preqas AB är en helhetsleverantör av verkstadsutrustning och tjänster till bilverkstäder. Detta gäller både projektering med layout för att leverera rätt utrustning till kund samt, via vårt dotterbolag J&B Maskinteknik, även installation och kalibrering av den utrustning vi levererar, där även serviceavtal erbjuds. Verksamheterna bedrivs i både Sverige samt Norge.

 Preqas samt J&B Maskinteknik ingår i Mekonomen Group Koncernen sen 2015.

Om tjänsten
Som Business Controller på Preqas Group kommer dina främsta uppgifter blir att ansvara för både prognos- och budgetarbete för samtliga fyra bolag inom Preqas Group. Du sitter med i ledningsgruppen och arbetar mycket proaktivt för att visualisera mönster, förändringar och potentiella händelser genom att analysera såväl intern som extern data. Att driva ekonomiska utredningar och analyser med syfte att bygga affärsplaner och sedan aktivt delta i att genomföra dessa är en naturlig del av ditt arbete. I rollen ingår även att identifiera kostnadsbesparingar och att löpande utvärdera och förändra processer i bolagen så att bolagen hela tiden förbättrar uppföljning, kvalité och effektivitet. Det kommer ligga på ditt bord att definiera sätt att mäta och rapportera nyckelindikatorer (KPIer) för verksamheten såsom lönsamhet och cashflow samt att driva löpande uppföljning internt. Vidare är det du som kommer sammanställa och analysera bolagens månadsbokslut, prognoser och budget och löpande rapportera status till ledningsgrupp och andra intressenter.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har cirka 3-7 års arbetslivserfarenhet med en god känsla för affärer och det kommersiella. Vi tror att du har en bakgrund inom revision och/eller redovisning och har provat på att arbeta som controller tidigare. Preqas håller på att implementera ett nytt affärssystem och du kommer bli en motor i maskineriet för att driva implementeringen i de bolag som är i uppstartsfasen. Har du tidigare erfarenhet av liknande arbete är det meriterande. Du är en person som uppskattar många olika kontaktytor, har ett stort engagemang och ett starkt fokus på att såväl lönsamhet som processer är under ständig utveckling. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej