Inaktiv platsannons

Risk Controller till SPP i Stockholm

Om tjänsten

                 

SPP är en del av Storebrand, tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av pensions- och sparandelösningar för företag, organisationer och privatpersoner. Storebrandkoncernen utmärker sig bland annat genom sitt fokus på samhällsansvar och är bland de ledande i Europa inom hållbara investeringar. SPP har idag ca 400 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm.

Som Risk Controller är du en del av funktionen Oberoende Riskkontroll och du kommer att arbeta med varierande arbetsuppgifter relaterade till de regelverk som SPP lyder under. Initialt kommer arbetsuppgifterna till stor del att handla om dataskyddsfrågor med anledning av den nya Dataskyddsförordningen – GDPR – som träder i kraft i maj i år. På sikt kommer du arbeta brett med riskhantering inom verksamheten och tjänsten innebär en bred kontaktyta internt. 

Inom Oberoende Riskkontroll arbetar 4 medarbetare och du rapporterar till CRO Sverige. Du har ett nära samarbete med glada kollegor och välkomnas till en stimulerande och utmanande roll med eget ansvar där du har möjlighet att påverka verksamheten och implementera nya arbetssätt. 

Arbetsuppgifter

I rollen som Risk Controller ingår arbetsuppgifter såsom att:

  • Stödja implementeringen av Dataskyddsförordningen inom SPP.
  • Informera, utbilda och vara rådgivande till verksamheten i syfte att efterleva kraven i Dataskyddsförordningen.
  • Bistå i utredning av misstänkta dataintrång.
  • Säkerställa upprätthållande av register över SPP-koncernens behandlingar av personuppgifter.
  • Stödja CRO och CCO i det löpande arbetet med operativa risker, incidenter och compliance-frågor. 


Kvalifikationer och personlighet

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, juridik eller annat relevant ämne. Du har minst 2 års arbetserfarenhet inom bank/finans/försäkring eller annan administrativ tjänst. Du är processorienterad, har en god förståelse för riskhantering och ett intresse för regelverksfrågor. Vi ser gärna att du är särskilt intresserad av personuppgiftsfrågor och GDPR. Du formulerar dig väl i såväl svenska som engelska i tal och skrift. Du har god datavana och goda kunskaper i Officepaketet.
 
Som person är du driven och kan arbeta självständigt. Du har förmågan att arbeta systematiskt och prioritera för att lösa ditt uppdrag på ett effektivt sätt. Du är praktiskt orienterad och vet vad det innebär att arbeta med frågor ur ett verksamhetsperspektiv. God förmåga till kommunikation och förmåga att samarbeta med andra är en tillgång. Du är prestigelös och noggrann med ett genuint intresse för den operativa verksamheten.
 

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej