Inaktiv platsannons

Leg. psykolog till Röda Korsets behandlingscenter i Göteborg

Om tjänsten

Svenska Röda Korset driver behandlingscenter för krigsskadade och torterade på fem platser i Sverige: Skövde, Uppsala, Göteborg, Malmö och Skellefteå. Dessutom bedriver en rödakorsansluten stiftelse motsvarande verksamhet i Stockholm. Målet för Svenska Röda Korsets behandlingscenter är att ge människor som utsatts för krigstrauma och/eller tortyr, stöd och vård så att de kan återerövra sin psykiska och fysiska hälsa. Utöver kliniskt behandlingsarbete arbetar vi med att sprida kunskap genom att erbjuda utbildningar och information till olika målgrupper, såväl externt som internt.

Röda Korsets Behandlingscenter är en, i vårdsammanhang, unik resurs som helt och hållet inriktas på behandling för traumatiserade flyktingar. Många av patienterna har själva varit utsatta för krigs- och flyktrelaterat våld, övergrepp och hot, andra har traumatiserats genom att bli vittne till hur närstående drabbats.

Då en av våra medarbetare går vidare till nya utmaningar söker vi nu en ny kollega som kommer arbeta med både ungdomar och vuxna. För dig som främst är intresserad av att arbeta med ungdomar är detta en riktigt spännande möjlighet! Du kommer att ingå i ett team bestående av ytterligare en psykolog och en fysioterapeut, du arbetar ungefär 3 dagar i veckan från centret i Göteborg och 1-2 dagar i veckan på annan ort.

Hur arbetar vi?

Röda Korsets Behandlingscenter i Göteborg ger behandling åt traumatiserade flyktingar oavsett juridisk status. I vårt team ingår psykologer, psykoterapeut, fysioterapeuter, kurator och administratör. Vi har också nära samarbete mellan centren samt till konsultläkare och olika andra aktörer i vårt nätverk.

Vi arbetar främst med individuell behandling för personer från 14 år och uppåt. Huvuduppdraget är att göra bedömningar och utföra behandlingsinsatser, fysioterapi, psykoterapi och kurativa insatser. Teamet ger även handledning och konsultation utifrån våra professioner till skolpersonal, boendepersonal, föräldrar, övriga vårdgivare, godemän med flera.

Vi har teamkonferens en gång i veckan och viker också tid åt gemensamma seminarier, artikeldiskussioner och planeringsdagar. Till vårt uppdrag hör också att sprida information om trauma från krig och flykt och hur enskilda människor drabbas, vilket innebär att vi föreläser i kommun, landsting, skola, boenden och för andra som möter vår målgrupp.

Arbetet inkluderar resor med tåg, hyrbil eller egen bil, konferenser med övernattningar och varierande arbetsplatser/lokaler.

Vi söker dig som är/har:

  • Legitimerad psykolog och har erfarenhet av behandling på specialistnivå
  • Stort intresse för vår målgrupp

Det är även meriterande om du:

  • Har ytterligare relevanta språkkunskaper
  • Har relevant vidareutbildning 

 

Du som söker delar Röda Korsets värderingar och grundprinciper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Vad erbjuder vi dig?

Du får möjlighet att bli del av ett team i utveckling. Vi kompetensutvecklar oss hela tiden och erbjuder vidare utveckling av din profession; våra medarbetare erbjuds handledning i grupp och det kompletteras med metodhandledning vid behov. Du får också möjlighet till kunskapsutbyte med kloka och erfarna kollegor från olika yrkesgrupper och möjlighet att bidra till arbetet i en av världens främsta katastroforganisationer.

Tjänsten är tillsvidare omfattade heltid, start hösten 2018. Välkommen med din ansökan senast 2018-03-30.

 

Övrig information 

Vid erbjudande om anställning kommer ett utdrag ur polisens belastningsregister att begäras.

 

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Susanne Durehed som enklast nås på: alternativt: 073-334 86 12

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej