Inaktiv platsannons

Business Analyst/Architect inom Embedded Systems i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Vill du jobba med att utveckla verksamhetsstöd som omfattar informationsutbyte, produktstrukturer och verktygsstöd som gör stor nytta för Scania och även för VW Truck & Bus och alla våra kunder? Då är du välkommen till gruppen Quality Assurance & Information framework – Tools development.

Inom gruppen utvecklar vi dels verktyg som stödjer utvecklingsarbetet med Scanias elsystem, samt även ett informationsramverk som stödjer Scanias produktionsflöden (SPCT) med att konfigurera och kvalitetssäkra Scanias produkter.
 
Våra applikationer och verktyg har förmåga att uppdatera inbyggd mjukvara och konfigurera inbyggd mjukvara (End-Of-Line) så att system och distribuerade funktioner i Scanias produkter fungerar korrekt. I vårt utvecklingsarbete med verktygsstöd är vi ofta uppkopplade och kommunicerar dels med ECU-system i testmiljö, men också med kommunikation mot centrala databaser och via webtjänster.
 
För att utveckla effektiva lösningar är det väldigt viktigt att vi har stabila och generiska informationsstrukturer i grunden, som hjälper våra ingenjörer att skapa och underhålla korrekt information över produkternas hela livscykel. Rätt information måste alltid träffa rätt för varje produktindivid och vid planerad produktionstidpunkt eller senare vid varje tillfälle för planerad service.
 
Just nu är vi i en uppstartsfas för att delta i flera gemensamma projekt, och därav att vi måste förstärka med denna tjänst i gruppen. Vår leverans i projekten fokuserar på att utveckla eller utöka våra ramverk så att vi klarar att dela gemensamma komponenter med våra partners. För att lyckas med projekten så är det ytterst viktigt att kunna dela produkt information på ett effektivt sätt och vi bidrar till att utveckla arkitektur och integrationer.
 
Gruppen består idag av 11 personer med bred erfarenhet och stor nyfikenhet inom området där alla hjälp åt för att skapa en kreativ arbetsmiljö och där nya idéer och innovation uppmuntras. Som medlem i vår grupp blir du en viktig kompetens och du bidrar starkt till att utveckla vårt informationsramverk i en riktning som gör att det möter behoven som uppstår i samarbetet med T&B.
 
Dina arbetsuppgifter

Du kommer att jobba med analyser av verksamhetsbehov och i frågor om hur verktygsarkitektur och produktstrukturer behöver anpassas, samt hur vi får detta att fungera effektivt tillsammans med T&B och leverantörer och partners.
 
Vår utmaning består delvis i att elsystemet är komplext och det kräver genomtänkta och generiska lösningar för att information ska bli korrekt under produkternas hela livscykel, både på Scania och inom T&B. I detta ligger den stora utmaningen i tjänsten, att du vill bidra till att vi lyckas ännu bättre och förenkla det komplexa och göra rätt saker på rätt sätt.
 
Arbetet kommer i väldigt stor utsträckning att ske tvärfunktionellt, där flera linjeorganisationer med sina team bidrar med leveranser till flera projekt och till förvaltningar för att få ihop helheten. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du har stora möjligheter till personlig utveckling och att du kan påverka hur vi arbetar i det dagliga i team och projekt.
 
Din profil
Du är en erfaren civilingenjör eller har motsvarande kompetens inom området och du har jobbat några år med utveckling av komplexa stödsystem och känner dig trygg i den rollen. Du är intresserad av mjukvaruarkitektur och hur IT-lösningar kan påverka vår effektivitet och du vill ta stort ansvar att driva sådana frågor.
 
Det är avgörande att du har ett brinnande intresse för problemlösning och att du vill utvecklas långsiktigt inom området informationsarkitektur. Goda kunskaper och erfarenheter om metoder för modellering av system- och informations-arkitektur är grundläggande och mycket viktigt.
 
Du är mycket bekväm med tvärfunktionellt arbete, känner ansvar för dina leveranser och tycker om att jobba med många direktkontakter utanför den egna gruppen och har lätt att kommunicera med andra.
 
Kunskaper och erfarenhet av att jobba i Agila team med kontinuerlig integration och taktade leveranser är meriterande. Goda kunskaper i engelska och svenska både skriftligt och muntligt är ett krav.
 
Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 
För mer information
Kontakta Gunnar Robertsson (Gruppchef), 08-553 510 74 eller Charlotta Barker (Sektionschef), 08-553 896 59.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)