Inaktiv platsannons

Business Controller till Scania Transportlaboratorium AB i Sodertalje

Om tjänsten

Scania Transportlaboratorium AB är ett fristående bolag inom Scania som utför transporter för Scania och samtidigt används för att bygga kunskap och samla kunskap om våra produkter och tjänster. Vi transporterar komponenter till monteringsanläggningen i Zwolle samt mellan olika tillverkningsenheter i Sverige, organiserar persontransporter för anställda med buss till och från Stockholm och utför provningsuppdrag av fordon åt Scanias utvecklingsavdelningar. Företaget har sitt säte i Södertälje med 70 anställda och en fordonspark på ca 170 enheter.
Läs mer om Scania på www.scania.com

Utmaningen
Vi söker ersättaren till vår nuvarande controller som ska fortsätta vidare till nya utmaningar. I en liten organisation har controllern en nyckelposition i att guida företaget och företagets styrelse till bättre resultat och kvalificerade analyser av stort värde för Scaniakoncernen.

En typisk dag innehåller bland annat bokslutsarbete, resultatuppföljning och prognoser. Den kan även innehålla analyser av effektivitet i trafikledning, utnyttjandet av fordonspark, driftskostnader på enskilda fordon, framtagande av samarbetsavtal med leverantörer, förberedelser för styrelsemöten och daglig kontakt med redovisningsenheten i redovisningsfrågor. Controllern coachar även trafikledarna i sina roller som resultatansvariga och i flera frågor har controllern en ledande roll i organisera samarbetet för ett bättre nyttjande av resurserna och affärsutveckling. 

Tjänsten ger en stor inblick i en åkeriverksamhet, driva verksamhet i aktiebolagsform och  samarbeten inom Scaniakoncernen.

Vem är du?
Du har en akademisk ekonomiutbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet, och det är en fördel om du har erfarenhet från redovisning eller controllerrollen och kanske har ett internt nätverk på Scania.
Du är beredd på att engagera dig i att både hålla igång det ekonomiska flödet med vardagsfrågor och att göra mer kvalificerade analyser för verksamheten och för styrelsen. Du har förmåga till självständigt arbete och du kan leda projekt och har goda IT-kunskaper, framförallt i Excel. Att du behärskar svenska obehindrat är en förutsättning och med fördel har du även bra engelska kunskaper.

Intresserad?
För mer information om tjänsten kontakta gärna vår nuvarande controller Lotta Bengtsdotter Lilljequist på tel 0855370512, eller vår VD Jan Björklund på tel 0855381014.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej