Inaktiv platsannons

Inköpare till Project Purchasing Powertrain i Sodertalje

Scania Purchasing ansvarar för globalt inköp till Scanias samtliga anläggningar samt till viss del även för andra märken inom Volkswagen Truck & Bus. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje, där vi sitter i nyrenoverade lokaler nära både pendeltåg, regionaltåg och bussar. Powertrain Purchasing är den avdelning som fokuserar på artiklar till motor, växellåda och axlar, både sådant som vi konstruerar själva och leverantörskonstruerade komponenter. Vi söker nu en inköpare till någon av projektinköpsgrupperna som ansvarar för inköp i produktutvecklingsprojekt.

Om tjänsten

Beskrivning av tjänsten

Som projektinköpare är du inköps röst i utvecklingsprojekten och arbetar tvärfunktionellt, både internt med R&D, produktion och marknad, såväl som externt med leverantörer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med dina inköpskollegor sätta strategier för materialgrupper och leverantörer, förhandla priser med leverantörer, granska tekniska underlag utifrån en kommersiell synvinkel samt sätta tidplaner för inköps aktiviteter i projekten. Du hanterar både komplexa tekniska frågor och har samtidigt ett stort kommersiellt ansvar för projekten, Scania och Volkswagen.

Just nu pågår många stora projekt inom Powertrain med flertalet lanseringar de kommande åren. Det kommer innebära stora utmaningar för projektinköpsgrupperna, som därför är i behov av förstärkning. Efter en introduktion till Scania Purchasing på gruppen för smide eller gjutgods kommer du, beroende på behov och tidigare erfarenhet, att jobba med smide, gjutgods eller komponenter.

Din profil
Vi söker dig med tidigare erfarenhet av inköpsarbete, alternativt gedigen kunskap om konstruktions- eller produktionsprocesser, inom verkstadsindustrin. Du har ett intresse för teknik och affärer, är resultat- och målinriktad, driven samt klarar av att hantera många frågor samtidigt. Du kommer att ha många kontakter och behöva presentera dina case i olika sammanhang. Det är därför av stor vikt att du har lätt att kommunicera i tal och skrift och tycker om att träffa nya människor och skapa nätverk.

Vi strävar efter att vara en dynamisk arbetsplats med högt i tak och ständiga förbättringar. Att du har en positiv inställning till nya arbetssätt likväl som ett kritiskt granskande av befintliga är därför av stor vikt.

Du är civilingenjör eller civilekonom och talar och skriver flytande svenska och engelska. Tyska är meriterande. Resor kan förekomma och du har B-körkort.

Scania erbjuder
Respekt för individen är ett av våra kärnvärden och för rätt person som tar eget ansvar för sin utveckling erbjuder Scania många verktyg för en spännande karriär. Sverige eller utomlands, specialist eller ledare – du väljer. Vi erbjuder kompetensutveckling från första dagen via vårat eget utbildningscenter med både interna och externa kurser.

Som anställd har du även tillgång till en komplett träningsanläggning och våra egna pendlarbussar som tar dig till och från Cityterminalen i Stockholm eller Liljeholmen direkt till vår anläggning i Södertälje varje dag. Vi har även en rad andra förmåner som exempelvis personalbil till en förmånlig kostnad, resultatbonus, flexibel arbetstid, lunchförmåner till reducerat pris och mycket mer.


För ytterligare information
Kontakta gärna Mikael Bramert (Chef Project Purchasing, Forgings), 08-553 858 86 eller Malin Holmström (Chef Project Purchasing, Castings), 08-553 802 31

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Försäljning / Inköp
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej