Inaktiv platsannons

Produktingenjör - Underwater Systems i Karlskrona

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattenssystem och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. In Service Support, ISS - inom affärsenhet Underwater Systems, har verksamhet i Motala, Linköping och Karlskrona. Uppdraget består av vidmakthållande av undervattenssensorer, vapensystem, så som torpeder och minor samt fjärrstyrda undervattensfarkoster.

Med det ökande antal levererade system växer verksamheten och vi behöver därför förstärka med ytterligare produktingenjörer i Karlskrona.

Din framtida utmaning

En produktingenjör på ISS ansvarar för att ge support och stöd på de produkter som levererats till kund. Det kan röra sig om allt ifrån att beställa reservdelar, genomföra tekniska analyser till att hålla en utbildning. Kundsupport via telefon eller på plats, ta fram underhållsplaner och hantera obsolescence-ärenden är andra arbetsuppgifter som utförs.

Som produktingenjör jobbar du oftast med en specifik produkt/produktfamilj tillsammans med några ISS-kollegor. Till din hjälp har du utvecklingsingenjörer, konstruktörer, tekniker, inköpare och program- och produktledare. Samarbetet med kund är nära och på Marinbasen i Karlskrona förekommer kundmöten mycket frekvent, men även på andra ställen i Sverige och utomlands besöks kunder och underleverantörer.

Då ISS verksamhet bedrivs på flera orter sker många möten med hjälp av moderna kommunikationsmedel, men fysiska möten både i Linköping och Motala förekommer regelbundet.

Den du är idag

Vi tror att du jobbat ett antal år som service- eller produktingenjör eller varit aktiv inom den marina grenen inom FM eller FMV och nu vill utveckla dig vidare och ta ett större ansvar för affären/uppdraget. Du gillar kundkontakten och har både serviceförmåga och tekniskt intresse. Produktingenjörsrollen kräver stor självständighet och eget driv, förmåga att hitta lösningar och att samarbeta med andra. En viss nivå av ordning och reda och systematiskt arbetet krävs också.

Erfarenhet av tekniska utredningar, läsa/tolka underhållsföreskrifter, ritningar, tekniska beskrivningar, kravdokument, kontrakt och att skriva tekniska rapporter är meriterande. Likaså kunskap om FM:s krav, elektronik/mekanik, system (integration), mjukvara/installation av mjukvara, sonarer, dokumentationskunskap eller ILS/logistik/underhållskunskap.

Dina kunskaper i svenska och engelska språket är goda både muntligt och skriftligt och du har god förmåga att kommunicera. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Karlskrona. Resor i tjänsten förekommer.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskrona
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskrona | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)