Inaktiv platsannons

Financial Controller till Interxion i Stockholm

Har du arbetat inom redovisning/controlling?söker en  för att stärka Finance-teamet som är en del av kontoret i Akalla norr om Stockholm. På Interxion Nordic erbjuds en fantastisk arbetsplats med engagerade kollegor och utvecklingsmöjligheter. De är i en snabbt växande marknad som kräver kontinuerlig utveckling och förädling av hur de gör saker. Detta är inte bara inspirerande och utmanande, det är också väldigt kul! Om du vill bidra och vara med på resan, så tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag!Som Financial Controller hanterar du direktsupport och rapportering av finansiell information som är till nytta för ekonomichef och ledningsgrupp som sitter på det nordiska huvudkontoret i Köpenhamn. På Stockholmskontoret är ni cirka 22 personer varav ett mindre team arbetar inom Finance. Du rapporterar till den nordiska ekonomichefen och du ansvarar för att rapportering och – till viss del – redovisning sker i enlighet med svenska och utländska regelverk. Du har ett nära samarbete med kollegor såväl lokalt som nordiskt och en bred kontaktyta inom företaget med olika avdelningar samt har du en extern kontaktyta med exempelvis leverantörer. Interxion är börsnoterat i USA vilket innebär att räkenskaper är i enlighet med US GAAP och rapporteringskedjor är i enlighet med SOX. Vi söker dig som trivs i en miljö där du ges möjlighet att påverka inom en verksamhet med krav på dokumentation och tillhörande granskning/kontroller.I rollen som Financial Controller hanterar du controlling och viss löpande redovisning i enlighet med externa och interna regelverk för den svenska verksamheten och arbetar med uppgifter såsom:

Om tjänsten

Har du arbetat inom redovisning/controlling?

Interxion Nordic söker en Financial Controller för att stärka Finance-teamet som är en del av kontoret i Akalla norr om Stockholm. På Interxion Nordic erbjuds en fantastisk arbetsplats med engagerade kollegor och utvecklingsmöjligheter. De är i en snabbt växande marknad som kräver kontinuerlig utveckling och förädling av hur de gör saker. Detta är inte bara inspirerande och utmanande, det är också väldigt kul! Om du vill bidra och vara med på resan, så tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Financial Controller hanterar du direktsupport och rapportering av finansiell information som är till nytta för ekonomichef och ledningsgrupp som sitter på det nordiska huvudkontoret i Köpenhamn. På Stockholmskontoret är ni cirka 22 personer varav ett mindre team arbetar inom Finance. Du rapporterar till den nordiska ekonomichefen och du ansvarar för att rapportering och – till viss del – redovisning sker i enlighet med svenska och utländska regelverk. Du har ett nära samarbete med kollegor såväl lokalt som nordiskt och en bred kontaktyta inom företaget med olika avdelningar samt har du en extern kontaktyta med exempelvis leverantörer. Interxion är börsnoterat i USA vilket innebär att räkenskaper är i enlighet med US GAAP och rapporteringskedjor är i enlighet med SOX. Vi söker dig som trivs i en miljö där du ges möjlighet att påverka inom en verksamhet med krav på dokumentation och tillhörande granskning/kontroller.

I rollen som Financial Controller hanterar du controlling och viss löpande redovisning i enlighet med externa och interna regelverk för den svenska verksamheten och arbetar med uppgifter såsom:

  • Skatter och momsrapportering
  • Del/Helårsbokslutsarbete och tillhörande intern rapportering
  • Löpande finansiell rapportering till ekonomichef och ledningsgrupp
  • Ta fram och utveckla nya relevanta rapporter
  • Forcasting, budgetering och budgetanalys
  • Ta fram och utveckla intäkts- och kostnadsrapporter
  • Bidra i det löpande arbetet på ekonomiavdelningen i Akalla


Är det dags för nästa utmaning? Interxion är ett internationellt företag med entreprenörsanda som ger dig möjlighet att utvecklas tillsammans med dem. Din kunskaper och färdigheter kommer till nytta hos en ledande och positiv aktör!   

Din profil

Du är analytisk, noggrann och resultatinriktad. Du är driven, flexibel och stresstålig samtidigt som du har ett proaktivt arbetssätt och är en utmärkt lagspelare.

  • Minst 2 års arbetserfarenhet inom redovisning och/eller controlling
  • Goda kunskaper inom ett eller flera av IFRS, US GAAP och SOX
  • Akademisk examen inom ekonomi
  • Van, lättlärd och intresserad av system
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Flytande i såväl svenska som engelska i tal och skrift


Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej