Inaktiv platsannons

DHL Freight söker:Content Manager till marknadsavdelningen i Stockholm

DHL Express är världens ledande leverantör av internationella expresstransporter och nu söker vi dig som vill vara med och måla världen gul. Bli en i vårt team! Alla våra medarbetare är utbildade och certifierade internationella specialister.

Om tjänsten

Vilka är vi?

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 510 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

Vi söker en person som brinner för kommunikation i skrift och layout. I rollen som Content Manger är du övergripande ansvarig för allt säljstödsmaterial, från säljpresentationer, produktblad, nyhetsbrev till film. Du har en nära dialog med våra säljare, kundservice och produktchefer för att ta fram material som täcker efterfrågan. Genom vårt säljstödmaterial vill vi visa marknaden vår expertis på logistik.

För att bli framgångsrik i den här rollen ser vi att du är noggrann, strukturerad och har en vilja att utveckla det säljstödsmaterial vi har till en ny nivå som känns modernt och framåtlutat. Du ska ha erfarenhet av att leda projekt och få med dig människor längs vägen. Som Content Manager har du ansvar för att på ett kreativt sätt skapa säljande material, genom skrift och layout samt ansvara för vår tonalitet. Vi har behov av att se över allt material vi har och här kommer du få vara med och sätta den plattformen genom att lyssna in behov för att sedan kunna ta fram ett förslag till organisationen.

Vad erbjuder vi dig?

I rollen som Content Managerfår du vara med och skapa ett positivt laddat varumärke genom rätt typ av content som attraherar målgruppen. Du får också vara med att ta fram ett nytt sätt att kommunicera på och påverka hur vi på DHL Freight kommunicerar med våra kunder både digitalt och i print. Tjänsten är på heltid och placerad i Bergshamra, Stockholm. Du kommer vara en del av marknadsavdelningen som består av fyra personer och rapportera till Head of Marketing.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Se över allt säljstödsmaterial och skapa en röd tråd

  • Ta emot uppdrag för säljstöd från organisationen

  • Formgivning och copy

  • Skapa nyhetsbrev

  • Support i kampanjarbete, vi gör i dagsläget mycket själva när det kommer till banners därför ser vi att du kan Indesign, Illustrator, Photoshop och filmredigering

  • Supporta med content till hemsida och sociala medier

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom Marknadsföring och tidigare erfarenhet från att ha jobbat på byrå eller marknadsavdelning. Du har en god planerings- och organisationsförmåga och är en person som får saker att hända.Du är innovativ, lösningsfokuserad och har lätt för att komma med nya idéer samt sälja in dem till organisationen. Du har ett starkt eget driv och brinner för marknadskommunikation. Vidare ser vi ett värde i att du har erfarenhet av B2B- marknadsföring och försäljning.

Då DHL är ett internationellt företag krävs det goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.Det är av stor vikt att du är duktig i Indesign, Illustrator, Photoshop och filmredigeringsprogram.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej