Inaktiv platsannons

Informationsarkitekt till huvudkontoret i Stockholm

Jobba hos... Informationsarkitekt till... Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården söker vi nu en Informationsarkitekt. Om ossSystembolaget finns till för att...

Om tjänsten

Jobba hos Systembolaget

Informationsarkitekt till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården söker vi nu en Informationsarkitekt.

Om oss
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Rollen 
Innovation, digitalisering och processautomation står i fokus för Systembolagets satsningar de kommande åren och syftet är att på bästa sätt möta kundernas förväntan på framtidens service. Verksamhetsutvecklingen på Systembolaget kommer att bli än mer informationsintensiv vilket leder till att hantering och visualisering av data för effektivt beslutsfattande får stor betydelse.

För att lyckas i vårt arbete söker vi en Informationsarkitekt som aktivt vill bidra med sin kompetens i Systembolagets satsningar genom sin medverkan i förvaltningsarbete, projekt och program i gränslandet mellan verksamhet och IT.
I rollen som Informationsarkitekt blir ditt ansvar bl. a. att:


• Aktivt stödja förvaltningsarbete, projekt och verksamhetsutveckling i att utveckla information, processer och applikationer genom att tillhandahålla arkitekturell kompetens
• Självständigt driva arbete i förvaltning och att bistå projekt och initiativ med att identifierade problem och utvecklingsmöjligheter
• Utreda och analysera samt ta fram lösningsförslag och alternativ på vägar framåt samt att visualisera och paketera dessa
• Facilitera workshops och paketera information i syfte att skapa förståelse för arkitektur och informationsflöden
• Leda forum för tvärfunktionellt arkitekturarbete inom IT-organisationen


Tjänsten tillhör Systembolagets IT-organisation som ansvarar för att leverera IT-stöd till verksamheten på ett behovsanpassat och kostnadseffektivt sätt. Allt systemstöd i form av utveckling och drift är utkontrakterat och köps av externa leverantörer vilket gör att IT-avdelningen har rollen som beställare och IT-förvaltare.


Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret beläget på Kungsträdgårdsgatan i centrala Stockholm.

Om dig 
För att vara framgångsrik i rollen bör du ha flerårig erfarenhet av arbete inom IT-arkitekturområdet, från informationsarkitektur till lösningsarkitektur. Du bör även ha:

• Dokumenterad erfarenhet och förmåga att arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT samt kunna bidra med arkitekturell kompetens i verksamhetskritiska projekt och satsningar
• Intresse och förmåga att leda IT-arkitektforum
• Förmåga att visualisera hur samverkan mellan information, processer och IT bidrar till nytta för verksamheten

Då tjänsten kommer ha huvudsakligt fokus på satsningar inom Beslutstöd/BI ser vi det som en stor fördel med kunskap och erfarenhet inom området.
Vi förväntar oss att du har akademisk utbildning samt behärskar svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi ser en fördel om du har erfarenhet från retail.

Som person är du strukturerad, målmedveten, strategisk och har lätt för att se helheten. Du är lyhörd och prestigelös och har förmåga att skapa goda relationer. Du är en god lagspelare och är samtidigt drivande med goda ledaregenskaper. Vi värdesätter din goda kommunikativa förmåga. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Städning / Fastighetsskötsel, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej