Inaktiv platsannons

Kreativ ingenjör sökes till hållfasthetsprovningen på Scania i Sodertalje

Om tjänsten

Är du intresserad av mekanik, hållfasthetslära och praktiskt arbete kombinerat med teoretiska analyser? Då är du välkommen att söka denna tjänst hos oss!

Inom sektionen Vehicle Acoustics, Perfomance and Reliability finns det fem provningsgrupper. Gruppen Strength Testing söker nu en driven, engagerad och kreativ utvecklingsingenjör. Vi ansvarar för hållfasthetsprovning av ramar, axlar och hjulupphängningar.

Gruppen består idag av fem ingenjörer och fyra mekaniker som jobbar med prov av komponenter i hydrauliska riggar. Hos oss råder ett öppet klimat och det finns en stor vilja att umgås och hjälpa varandra. Du kommer att få möjligheten att påverka kommande lastbils- och bussgenerationers tillförlitlighet genom att jobba hos oss samt få möjligheten att ta flera olika karriärvägar vidare inom företaget framöver, beroende på intresse.

Dina arbetsuppgifter
Du analyserar, presenterar och rapporterar resultatet till kunden, dels löpande och dels i en slutrapport. Ansvar för eventuella uppkomna störningar i processen som återförs och taktas i gruppens förbättringsarbete ingår även i tjänsten.
 
Du kommer att få användning av din kreativa och analytiska förmåga för att tillsammans med kunden omsätta provbehov och idéer till genomförbara och effektiva prov. Förmågan att ta fram nya riggkoncept för att fylla nya provbehov behöver du ha och i samarbete med en mekaniker tar du sedan fram en nedbruten plan för att ni gemensamt ska kunna leverera provresultat i tid.
 
Du blir en viktig del av Scania
Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar ”The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida
 
Din profil
Du är initiativrik och har lätt för att samarbeta samt bidrar till en positiv stämning i gruppen. Vi söker en person som är kreativ och ser leveranser med precision och hög kvalitet som en naturlig del av arbetet.
 
Vi har som krav att du har teknisk högskole- eller civilingenjörsutbildning och har inga hinder att göra dig förstådd på svenska och engelska både muntligt och skriftlig.
 
Erfarenheter från beräkning, konstruktion eller provning är meriterande. Kunskap om lastbilen och bussen utifrån ett helhetsperspektiv underlättar utvecklingen av provmetoder. Intresse för processer och arbetsmetoder är också meriterande.

 
För mer information
Kontakta gärna Fredrik Sjödin (Gruppchef), 08-553 812 32 om du har några frågor.
 

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej