Inaktiv platsannons

Laboratorietekniker i Göteborg

Peab är Nordens Samhällsbyggare med 15.000 anställda och en omsättning överstigande 49 Mdr. Koncernens dotterföretag har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid Nasdaq Stockholm. Peab Asfalt är ett dotterbolag inom Peabkoncernen.

Om tjänsten

Laboratorietekniker

- till vår teknikavdelning med placering i Göteborg

Teknikavdelningen består av fem ackrediterade laboratorier fördelade från Boden i norr till Helsingborg i söder. Verksamheten omfattar analyser av vägmaterial, teknisk support, provtagning, produktutveckling m.m. Provning utförs på asfalt, bitumen, ballast, övriga obundna material samt betong med ett brett utbud av olika testmetoder. Forskning och utveckling bedrivs både internt och externt i olika samarbetsorgan såväl nationellt som internationellt.

Laboratoriet i Göteborg servar bolag inom koncernen - Peab Asfalt, Swerock samt Peab Anläggning men har även ett stort antal externa kunder inom branschen såsom beställare, entreprenörer, leverantörer och konsultföretag.

Om tjänsten

Som laboratorietekniker utför du löpande produktions- och kvalitetskontroll av stenmaterial, asfalt samt bitumen. I arbetet ingår allt från mottagning och registrering till analys och rapportering. Periodvis kan även provborrning på väg bli aktuellt. Du kommer att ingå i ett team om ca 7 personer.

Kravprofil

Vi söker dig som antingen befinner dig i början av yrkeslivet och vill lära dig yrket från grunden eller dig med tidigare erfarenhet av branschen. Det är meriterande om du har en teknisk utbildning på gymnasienivå eller högre. För rätt person finns goda möjligheter att växa inom teknikavdelningens verksamhet. B-körkort är ett krav. Vi värdesätter ordning och reda, noggrannhet samt praktisk arbetsförmåga.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej