Inaktiv platsannons

Ekonomichef till Linas Matkasse i Stockholm

Om... Linas Matkasse skapar en skönare vardag och underlättar för familjer som vill laga god, sund och varierad mat. Vi är marknadsledande inom branschen för matkassar på nätet och med tydligt nummer ett i både Sverige, Norge och...

Om tjänsten

Om oss

Linas Matkasse skapar en skönare vardag och underlättar för familjer som vill laga god, sund och varierad mat. Vi är marknadsledande inom branschen för matkassar på nätet och med tydligt nummer ett i både Sverige, Norge och Finland och en stark tillväxtutmaningsposition på den snabbt växande danska marknaden. Koncernen omsätter drygt 1 miljard kronor. Sedan starten 2008 har vi vuxit enormt, men den familjära känslan av ett litet företag finns kvar!

Om tjänsten

Linas Matkasse växer och vi söker nu efter en engagerad,  driven och kommunikativ ledare som trivs i en operativ roll. Ekonomiavdelningen består idag av åtta personer, där du har personalansvaret för redovisningsfunktionen bestående av fem personer. Du ska agera som ett stöd gällande kvalificerade redovisnings- och koncernredovisningsfrågor och se till att avdelningen utåt stöttar företaget. I denna roll rapporterar du till Group CFO och vi sitter i moderna lokaler i Spånga.

Arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för Carolinas Matkasse AB, ytterligare fyra legala enheter samt Linas Matkasse Holdco Group (ca 1,4bn SEK omsättning):

  • Bistå med stöd åt teamet gällande kvalificerade redovisningsfrågor, skatter, löner och momsredovisning
  • Arbeta operativt med flertalet kontaktytor, både internt och externt, samtidigt som ett helhetsperspektiv behålls
  • Redovisningsfrågor, stötta avdelningen med månatliga- samt årsbokslut, inkomstdeklarationer samt årsredovisning för legala enheter i Sverige enligt K3
  • Kontroll, analys och uppföljning av bokslutsprocessen
  • Redovisningsrelaterade projekt, myndighetsrapportering och kontakt med revisorer

För LMK Group innefattar även:

  • Månatlig konsolidering samt kassaflöden till rapportering
  • Kontroll, analys och uppföljning av redovisningsprocess i nordiska dotterföretag
  • Koordinering av redovisningsfunktionerna i de olika juridiska enheterna, vilket inkluderar utgivning av relevant och uppdaterad koncernövergripande redovisningsprinciper och rapporteringsanvisningar
  • Koncernårsredovisning enligt IFRS

Vem är du?

Du har en akademisk examen inom ekonomi, med fokus på redovisning, samt 5–10 års erfarenhet av en roll där du arbetat med redovisning. I tillägg har du några års ledarerfarenhet exempelvis som Redovisningschef, Ekonomichef eller som Teamledare för en mindre redovisningsgrupp. Du har ett mycket välutvecklat helhetsbegrepp gällande redovisning samt är en mycket god användare av Excel. Meriterande är om du arbetat inom ett börsnoterat bolag, har erfarenhet av koncernredovisning samt använt Visma Business och Unit4 tidigare. Vidare ser vi att du har förståelse inom gällande regelverk och IFRS samt har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. 

Som person är du positiv, kommunikativ och analytisk. Du utför ditt arbete självständigt, metodiskt och strukturerat samt har lätt för att samarbeta med kollegor och externa samarbetspartners. Du har goda ledaregenskaper och är en hängiven lagspelare. Vidare trivs du med frihet under ansvar samt har hög integritet och förmåga att prioritera i ditt arbete.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb