Inaktiv platsannons

Leg Psykolog eller leg. psykoterapeut med inriktning mot barn, Uppsala

Om tjänsten

Svenska Röda Korset driver behandlingscenter för krigsskadade och torterade på fem platser i Sverige: Skövde, Uppsala, Malmö, Göteborg och Skellefteå. Dessutom bedriver en rödakorsansluten stiftelse motsvarande verksamhet i Stockholm. Målet för Svenska Röda Korsets behandlingscenter är att ge människor som utsatts för krigstrauma och tortyr, stöd och vård så att de kan återerövra sin psykiska och fysiska hälsa. Utöver kliniskt behandlingsarbete arbetar vi med att sprida kunskap genom att erbjuda utbildningar och information till olika målgrupper, såväl externt som internt.

 

Hur arbetar vi?

Röda Korsets Behandlingscenter i Uppsala erbjuder behandling åt personer som har en migrantbakgrund och som uppvisar psykisk ohälsa till följd av våldsamma erfarenheter från väpnad konflikt, tortyr och/eller flykt. Vi gör ingen åtskillnad mellan personer som har eller inte har ett uppehållstillstånd utan riktar in oss mot den enskilde individens behov och lidande. Verksamheten har en åldersmässigt bred målgrupp där vi både träffar barn, familjer och vuxna. Detta då krigstrauma ofta drabbar hela familjer.

Behandlingscentret genomför även utredning och dokumentation av tortyrskador utifrån Istanbulprotokollet.

Utöver själva utrednings- och behandlingsarbetet som är stommen i vår verksamhet erbjuder vi också utbildning och konsultation för personalgrupper som kommer i kontakt med målgruppen. Vi har även som målsättning att i bredare mening sprida information och kunskap om krigs- och flykttrauma, hur enskilda människor drabbas och om de vanligaste verkningarna av traumatisering, samt om behoven av stöd/behandling för denna utsatta målgrupp.

 

Vad går uppdraget ut på?

Huvuduppdraget är att göra bedömningar och utföra psykologisk behandling för gruppen barn och unga. Du skall även kunna ge handledning och konsultation till personalgrupper samt genomföra kortare utbildningsinsatser till andra vårdgivare såväl som till skolpersonal, boendepersonal och andra som kommer i kontakt med målgruppen.

Vi söker dig som:

  • är legitimerad psykolog alternativt legitimerad psykoterapeut
  • har erfarenhet av bedömning och psykologiskt behandlingsarbete med barn
  • har vana av att arbeta med traumainriktade interventioner för barn som t.ex TF-KBT
  • har ett genuint intresse av att arbeta med vår målgrupp
  • du står bakom Röda Korsets grundprinciper

Vi letar efter rätt person i arbetet med vår målgrupp, därför kommer stor vikt att läggas vid just personlig lämplighet.

 

Vad erbjuder vi dig? Du kommer till en psykoterapeutisk mottagning och ett team med regelbunden handledning, gemensamma behandlingskonferenser och tillfällen till egen kunskapsutveckling.

Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med viss möjlighet till förlängning. Tjänsten är på heltid med start omgående eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan innan sista ansökningsdag.Välkommen med din ansökan senast 2018-04-20!

Övrig information Har du funderingar om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Niklas Möller som nås på 018-187564 eller  

 

Övrigt

Vid erbjudande om anställning kommer ett utdrag ur polisens belastningsregister att begäras.

Vi undanber oss samtal från säljare av rekryteringsrelaterade tjänster.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej