Inaktiv platsannons

UX Designer till huvudkontoret i Stockholm

Om tjänsten

Jobba hos Systembolaget

UX Designer till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en UX Designer.

Om oss 
Systembolaget stärker nu upp det digitala teamet med en UX Designer, med mål att nå samma höga service i sina digitala kanaler som man redan har i butik. Rollen är placerad på Systembolagets huvudkontor i Kungsträdgården, Stockholm.

 Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Vi tar nu nästa steg i utvecklingen av vårt omnikanalerbjudande, vår digitala närvaro och vår onlineverksamhet. Vår målsättning är att vara bäst på service oavsett var kunden väljer att möta oss. Du som kliver ombord får möjlighet att vara med och påverka vår förändringsresa utifrån ditt expertområde och därmed bidra i ett viktigt arbete inom Systembolaget. 

Rollen 
Som UX designer kommer du tillsammans med kollegor ta fram kundvänliga lösningar utifrån användarnas behov och beteenden. Du har kunden/användaren i största fokus likväl som verksamhetens uppsatta mål. Du blir en del av Systembolagets UX och Design-team och kommer att jobba nära projektledare, grafiska designers, utvecklare och krav/testledare. Rollen innebär arbete både på en taktisk och operativ nivå och du kommer att vara delaktig i alla faser i projektet. Så en bred erfarenhet och vana av alla delar av UX-processer är viktigt att ha med sig.

Du kommer att arbeta ifrån koncept till färdig lösning. Från idé och konceptutveckling till wireframes, prototyper och grafiska skisser. Du kommer att utreda, kravspeca och testa de lösningar som ska utvecklas. Optimera upplevelsen och användarvänligheten för digitala kanaler, tjänster och webbsystem. Rollen innefattar planering och genomförande av användartester och analys, med hjälp av verktyg som bl a Google Analytics och Hotjar - och utifrån detta komma till insikter som presenteras.

Du kommer att ansvara för att interaktionsdesignen följer Systembolagets strategiska inriktning samt kundernas behov och mönster, även säkerställa att lösningarna följer Systembolagets grafiska profil och riktlinjer för tillgänglighet.
I rollen ingår även att facilitera workshops och möten samt presentera och motivera designbeslut internt mot kravställare, team och andra intressenter.

Om dig
För att lyckas i rollen som UX-designer på Systembolaget har du i minst 3 år jobbat med användarcentrerad design för olika plattformar, gärna med fokus på e-handel och drivs av att skapa de mest engagerande användarupplevelserna. Du har vana av att jobba med olika metoder för att komma fram till insikter om användaren och verksamheten. Du är nyfiken och håller koll på trender inom UX-design. Du är van att arbeta båda i längre projekt och med snabba uppgifter där du snabbt kan prioritera om ditt arbete efter behov. Du trivs med omväxlande arbetsuppgifter och kan planera och prioritera din tid efter teamets fas. 

Du är en lagspelare ut i fingerspetsarna och är prestigelös och generös med din kunskap som du gärna delar med dig av till andra. Du är öppen, driven och nyfiken. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Publicerad den

08-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Städning / Fastighetsskötsel, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej