Inaktiv platsannons

IT Service Manager Second Line Support i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Enterprise Application Management (EAM) ansvarar för Saab IT's applikationsförvaltning, både inhouse drift samt drift via flera underleverantörer och outsorcingpartners. Inom EAM söker sektionen IT for IT nu en medarbetare till Application Management Operation Center (AMOCenter) som till 50% får rollen som IT Service Manager och till 50% kommer att arbeta operativt i AMOCenter med att lösa incidenter och requester.

Vårt uppdrag är att fortsätta utvecklas som support-, drift- och beställarorganisation med ett globalt ansvarsområde, som stöttar Saabs verksamhet och affärer inom utveckling, drift och support samt förvaltning av IT-miljöer med krav på hög säkerhet. Detta för att säkerställa att vi på Saab fortsätter att leverera våra produkter, såsom ubåtar och flygplan, i absoluta världsklass. Vi söker nu dig som vill vara med att bygga upp nya AMOCenter tillsammans med våra medarbetare för att utveckla och supportera säkra IT-miljöer inom applikationsområdet!

Din framtida utmaning

Ditt ansvar blir att hålla ihop andra linjens support-team inom EAM genom att bygga upp en ökad förmåga att lösa incidenter och requests för att stödja avdelningens applikationsförvaltningar med alla typer av ärenden.
En mentor kommer att stötta dig men vi tror att du är snabblärd och tar ett eget ansvar för att koordinera gruppens arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter:

  • Leda ett urval av våra operativa IT-processer på Saab, Change/Incident/Request/Problem
  • Vara sammanhållande för second line-gruppen inom EAM
  • Följa upp ekonomiskt utfall för gruppen och rapportera till linjechef
  • Ansvara för att gruppen levererar inom angivna SLA-nivåer
  • Arbeta operativt med ärendehantering och kökoordinering
Den du är idag

Du är driven och gillar att ta tag i saker. Vi tror att du har en högskoleutbildning eller skaffat dig likvärd relevant erfarenhet genom tidigare arbete.

Du som söker är innovativ och en ansvarsfull problemlösare. Eftersom rollen innebär mycket kontakter och samarbete läggs stor vikt vid din sociala förmåga. Du är intresserad av att coacha, vågar fatta beslut och har en förmåga att lyssna och ta del av andras erfarenheter.

Det är meriterande om du har arbetat med ITIL och ärendehantering, har erfarenhet inom Windows 10/7, Windows Server och har kunskaper inom PowerShell.

Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då all dokumentation kring ärendehantering sker på engelska.

Tidigare arbetslivserfarenhet är inget krav. Vi tror att du kan växa in i rollen och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)