Inaktiv platsannons

Kvalificerad redovisningsekonom till Sängjätten i Göteborg

Om tjänsten

 

 


Om Verksamheten 
Sängjätten grundades 1992 genom öppnandet av Sveriges första specialbutik för sängar på Backaplan i Göteborg. Sängjätten växer; kedjan består för närvarande av 20 helägda butiker med målet att vara 31 butiker mot årets slut. Sängjätten är en av Sveriges ledande leverantörer inom sängar och sovrum på den svenska marknaden och leds dagligen av Jasper Sundh (General Manager) och Gunilla Svensson (Finance Manager). Sedan juni 2016 ingår Sängjätten i Beter Bed Holding gruppen. Beter Bed Holding NV är ett börsnoterat företag i Nederländerna som säljer sängar genom 1 188 butiker i 7 länder i Europa. 

Arbetsbeskrivning 
Nu söker vi en Finance Assistant med potential att växa inom företaget. En person med god förståelse för redovisningsrutiner och finansiella processer. Vi söker dig som drivs av att ständigt uppnå förbättringar samt tar ansvar för utveckling och effektivisering av ekonomifunktionen.

Du kommer tillhöra en arbetsgrupp om tre personer och rapportera till finanschefen.

Som Finance Assistant kommer du framförallt arbeta med:

  • -Redovisning
  • -Bokslutsarbete
  • -Månatlig rapportering enligt IFRS
  • -Förbereda, säkerställa samt granska månadsrapporter
  • -Budget- och prognosarbete
  • -Analysarbete
  • -Ge input i ekonomifrågor och ekonomiuppföljning


Vem är du? 
Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet inom ekonomi och en bred kompetens inom redovisning samt är bra på att se helheten. Du är väl insatt i ekonomiska processer och regelverk samt har kunskap inom rapportering i enlighet med IFRS. Du är en van användare av affärssystem och har mycket goda kunskaper i Excel. Vidare är du flytande i engelska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Som person är du engagerad, flexibel och resultatorienterad. Du är inte rädd för att ta egna initiativ samt ser dig som en analytisk person med en prestigelös inställning, du hjälper gärna till där det behövs.

Du erbjuds 
En spännande och utvecklande tjänst i ett internationellt och växande företag, där engagerade medarbetare skapar våra framgångar. Du erbjuds ett omväxlande och utmanande arbete med möjlighet att på sikt ta ytterligare steg i din personliga karriär. Vi sitter i trevliga lokaler i Gårda, centrala Göteborg.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb