Inaktiv platsannons

Praktik - Restoring Family Links i Stockholm

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

Enheten Efterforskning och Familjeåterförening på Svenska Röda Korset söker en praktikant för höstterminen 2018, önskvärt hela terminen med placering i Stockholm.

RFL – Restoring Family Links är ett samlingsbegrepp för rödakorsrörelsens världsomspännande arbete för att hjälpa familjer som splittrats och förlorat kontakten med anhöriga i krig, konflikt, naturkatastrof och migration. I Sverige arbetar vi inom enheten med detta mandatstyrda uppdrag främst genom efterforskning av saknade anhöriga samt att ge praktisk assistans i Familjeåterförening. Verksamheten utförs av 15 medarbetare och cirka 200 frivilliga spridda i Sverige.

Som praktikant kommer du dels att få tillfälle att både operativt arbeta med handläggning och administration av enskilda efterforskningsärenden samt att djupa något utvecklingsområde inom Restoring Family Links. Praktiken kommer att ge unik arbetslivserfarenhet, möjlighet att knyta ihop teoretiska studier med praktiskt genomförande samt en genuin kunskap om Röda Korset, humanitärt frivilligarbete och vårt mandatsyrda arbete med Restoring Family Links som utgår från Genèvekonventionerna.

Praktiken förutsätter att du är inskriven på en utbildning med praktikperiod. Lön utgår inte.

  • Du är i slutfasen av dina studier och vill på sikt arbeta med humanitära frågor, folkrätt, internationellt bistånd etc
  • Du har lätt för administration vilket underlättar i handläggning av efterforskningsärenden
  • Du har intresse för asyl- och migrationsfrågor, internationell humanitär rätt och vill få operativ erfarenhet i hur det utövas praktiskt.
  • Du talar och skriver på svenska och engelska obehindrat och kan du ytterligare något språk är det meriterande.
  • Du kan ta fram presentationer likväl som att förkovra dig i researcharbete och administrativa göromål.
  • Du är en driven och energisk person som kan arbeta självständigt, hugga i när det behövs och är öppen för att lära dig så mycket som möjligt av alla aspekter (högt och lågt).

Läs mer om Restoring Family Links på https://www.redcross.se/efterforskning2/

Har du frågor kontakta Lais Salome, Migrationsrådgivare på Enhet Efterforskning och Familjeåterförening på 08-452 49 26 eller lais.salome@redcross.se

Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) senast den 20 maj.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej