Inaktiv platsannons

Kvalificerad redovisningsekonom till Nordic Sugar i Örtofta i Arlöv

Om tjänsten

 

Vi tillsätter inte tjänster. Vi anställer människor med mer än en talang. På Nordic Sugar kommer du att uppleva en arbetskultur som präglas av omväxling och flexibilitet. Nordic Sugar är en del av Nordzucker, Europas näst största sockerproducent. På våra 18 sockerfabriker och raffinaderier på tvärs av Europa utvecklar och producerar våra 3300 medarbetare mer än 250 olika sockerprodukter till de europeiska konsumenterna. I alla våra aktiviteter sätter vi dagligen handling bakom vår ambition att vara en miljömedveten, socialt och ekonomiskt hållbar affär: Vi ska vara en attraktiv arbetsplats, en stark affärspartner och en tillgång i lokalsamhället. 

Nordic Sugar söker en kvalificerad redovisningsekonom till sitt kontor i Örtofta som kommer att ansvara för anläggningsredovisning och energiredovisning. Kontoret är placerat på produktionsanläggningen i Örtofta som har en lång historik av raffinering och tillverkning av socker. För att stärka konkurrenskraften på en liberaliserad sockermarknad planerar Nordic Sugar att samla den svenska produktionen i Örtofta och investera cirka 1 miljard kronor i fabriken under de kommande fyra åren. Du kommer att rapportera till Finance Manager som i nuläget är placerad i Arlöv.

Arbetsbeskrivning
Som kvalificerad redovisningsekonom på Nordic Sugar kommer du att få ett stort eget ansvar och arbeta med redovisning och utveckling av processer och rutiner för energi- och anläggningsredovisning. Du kommer att ha ett stort internt kontaktnät och arbeta nära projektledare och produktion.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Energiredovisning (punktskatter, elcertifikat, utsläppsrätter mm)
  • Anläggningsredovisning
  • Momsredovisning
  • Avstämningar och löpande bokföring

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande med inriktning mot redovisning och att du har några års relevant erfarenhet från liknande befattningar. Du har mycket goda kunskaper i redovisning och erfarenhet från anläggningsredovisning och momsrapportering. Det är meriterande om du också har erfarenhet från energiredovisning i form av skatter, elcertifikat och utsläppsrätter. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och det är en fördel om du har arbetat i SAP, framförallt med FI-AA avseende anläggningstillgångar. Du är också van vid och tycker om att arbeta i Excel.  

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är en nyfiken, prestigelös och noggrann lagspelare som tycker om att ta ansvar. Som person är du strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Arlöv
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Arlöv | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb