Inaktiv platsannons

Senior webbanalytiker i Stockholm

... Adlibrisgruppen söker en senior webbanalytiker som vill vara med och fortsätta utveckla en av Nordens största e-handelssajter. Som analytiker är du en central del av verksamheten och...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Adlibrisgruppen söker en senior webbanalytiker som vill vara med och fortsätta utveckla en av Nordens största e-handelssajter.

Som analytiker är du en central del av verksamheten och arbetar korsfunktionellt med alla avdelningar inom organisationen. Du bistår produktägare och affärsområdesansvariga med analyser och ansvarar för att prioritera utveckling genom kvantitativ analys samtidigt som du även arbetar proaktivt med analys och konverteringsoptimering för att generera förslag på förbättringar på vår sajt. I rollen ingår även att utvärdera trafik, sätta upp kpi:er och kontinuerligt följa upp dessa.

Du kommer att rapportera till marknads- och analyschefen och tillhöra Online-avdelningen som arbetar med att driva och konvertera besökare till Adlibrisgruppens samtliga siter. Vi har högt till tak och hjälps alla åt för att nå våra uppsatta mål. Det är högt tempo och att hantera många uppgifter samtidigt är en del av det dagliga arbetet.

Några av våra medarbetare
Kristiina Ajpe
Online manager Adlibris Finland
"Jag drivs av den aldrig sinande entusiasm, framåtanda och ständiga utveckling som finns här."
Johan Larsson
UX designer
"Uppmuntran att jobba självständigt gör att jag utvecklas och skapar mer nytta för företaget. "
Kvalifikationer

För att trivas och vara framgångsrik i rollen tror vi att du:

  • Är en analytisk person som älskar att testa nya idéer, optimera och löpande följa upp.
  • Trivs i en föränderlig miljö, är nyfiken på att lära dig nya saker och gillar att ta ägandeskap för ditt eget arbete.
  • Är prestigelös, har lätt för att samarbeta och värdesätter kollegorna i teamet och vill utvecklas tillsammans med dem.
  • Har flerårig erfarenhet av digital analys med verktyg som Google Analytics samt att du har arbetat med att planera, implementera och utvärdera A/B- och multivariata tester. Det är en stor fördel om du har arbetat med Tag Management-system som exempelvis Google Tag Manager.

Sökande förväntas ha en för tjänsten relevant universitetsutbildning samt minst 3 års erfarenhet som analytiker.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet/utbildning inom statistisk analys, främst hypotesprövning
  • Erfarenhet av arbete med SEO
  • Teknisk kompetens (HTML, Javascript, JQuery)

Då du ska kunna interagera med alla inom organisationen måste du vara social och kommunikativ och bekväm med att tala inför grupp.

Hos Adlibrisgruppen vill vi samla talanger med olika bakgrund och kulturer eftersom vi är övertygade om att bredden gör oss starkare och mer konkurrenskraftig som företag.

Vi sitter i moderna lokaler i centrala Stockholm. Vi drivs av att ge kunderna den bästa köpupplevelsen på marknaden och guidas av våra värdeord mod, passion, öppenhet och omtänksamhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning om sex månader tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi har riktigt bra förmåner
  • Härliga och centrala kontorslokaler

  • Work-life-balance

  • Vi växer och söker dig som vill växa med oss

  • Friskvård

  • Personalrabatt på alla våra härliga produkter!

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej