Inaktiv platsannons

Webbansvarig till Bonnierförlagen i Stockholm

... Bonnierförlagens kommunikationsavdelning söker en kollega som ansvarar för våra webbplatser och ser till att de fungerar på bästa sätt ur ett tekniskt perspektiv, men även gällande inneh...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Bonnierförlagens kommunikationsavdelning söker en kollega som ansvarar för våra webbplatser och ser till att de fungerar på bästa sätt ur ett tekniskt perspektiv, men även gällande innehållsstruktur, SEO och användarvänlighet.

Kommunikationsavdelningen är en central funktion som samarbetar med alla de förlag som ingår i Bonnierförlagen. Vi ansvarar för kommunikation, PR och marknadsföring vid lanseringen av över 500 boktitlar per år, och webbnärvaron är ett av våra ansvarsområden.

Ansvaret omfattar i dagsläget ca 15 bokförlags sajter, en content marketing-satsning (selmastories.se) samt bonnierforlagen.se. Vi håller just nu på att ta fram nya förlagssajter, så som Webbansvarig kommer du in i ett roligt skede och det finns stora möjligheter att påverka det fortsatta digitaliseringsarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som Webbansvarig ingår följande arbetsuppgifter:

• Ansvar för både löpande arbete och långsiktig utveckling av våra webblösningar. Du säkerställer att sajterna fungerar optimalt kommunikativt och funktionsmässigt, och är drivande när det gäller vidareutveckling.

• Anvar för den tekniska processen i webbprojekt. Det är viktigt att arbetet håller standard inom SEO och tillgänglighet.

• Primär kontaktperson för våra externa samarbetspartners, som t ex vår webbyrå Oh My! Här ingår också prioritering av resurser för vidareutveckling och underhåll.

• Ansvar för kontinuerlig mätning av trafik, konvertering och användarupplevelse mot fastställda KPI:er.

• Operativt ansvar för supportprocessen, i nära samarbete med vår IT-avdelning. Supportarbetet omfattar att sköta dialog internt gällande supportfrågor, hantera dessa i ett ärendehanteringssystem, sköta prioritering och felsökning samt fördela ärenden till rätt mottagare i supportkedjan.

I det dagliga arbetet samarbetar du med en webbredaktör samt ett antal innehållsproducenter, som finns både i din arbetsgrupp och ute i organisationen. Du kommer då och då även att agera bollplank, utbildare och kravställare för att levererat material ska bli så bra som möjligt.

Din profil

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att ha varit ansvarig för en webbplats och att du tidigare har jobbat i webbutvecklingsprojekt.

Du tycker om att jobba operativt, men har även ett intresse för strategiska frågor rörande digital kommunikation. Du är tekniskt kunnig och kan göra kravställanden samt har kompetens inom Wordpress, Photoshop, SEO och Google Analytics.

Som person är du ambitiös, initiativrik och gillar att lösa problem. Du kan självständigt driva webbfrågor och utveckling och du trivs med att ha mycket kontakt med både kollegor och externa partners. Det är viktigt att du kan strukturera, prioritera och planera ditt arbete, eftersom du ofta arbetar med många parallella aktiviteter. Du talar och skriver svenska flytande och har en relevant utbildning.

Vad vi erbjuder dig

Vi vill att våra medarbetare trivs och mår bra och vi erbjuder därför förmåner som flexibla arbetstider, kompetenshöjande utbildningsprogram, Bonnierkoncernens förmånspaket samt friskvårdsbidrag inklusive rabatter på de största träningskedjorna. För att inte prata om tillgången till alla de böcker vi ger ut på våra förlag och en atmosfär som är svårslagen. Vi sitter i anrika Bonnierhuset på Sveavägen 56.

Ansökan

Vi tar gärna emot din ansökan snarast, dock senast den 7 maj 2018. Tillträde sker enligt överenskommelse. Ansök genom att trycka på ansökningsknappen och bifoga CV samt personligt brev.

Facklig representant för Unionen är Susanne Granberg 08-696 80 00.

Vi eftersträvar ökad mångfald och kommer att beakta detta i vårt urval.

Några av våra medarbetare
Sahar Tarakemeh
Redaktionskoordinator Bonnier Carlsen
"Det som gör mig allra mest stolt som medarbetare är vårt stora engagemang i barns läsning."
Karin Linge Nordh
Förläggare Bokförlaget Forum
"Att samarbeta med författare & sprida min entusiasm för deras böcker är essensen i mitt jobb"
Dora Abdennabi
Business Controller Bonnierförlagen
"Att arbeta i en organisation som förmedlar en bredd av berättelser, och därigenom kunskap, är det som får mig att motiveras i mitt arbete."
Du?
Skicka in din ansökan idag!
Vi har riktigt bra förmåner
  • Arbetsplats i centrala Stockholm

  • Tillgång till gym på jobbet och friskvårdsbidrag

  • Förmånsportal med tusentals förmåner

  • Trygghet inför framtiden med tjänstepension

  • Flexibla arbetstider som gör vardagen enklare

  • Engagemang i våra läsfrämjande projekt

  • Kontinuerlig kompetensutveckling & inspiration

  • Värderingar som kännetecknar vårt sätt att arbeta

  • Förmånliga försäkringar för dig och din familj

Publicerad den

22-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej