Inaktiv platsannons

Vi söker en teknikintresserad Projektledare i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Är du teknikintresserad och vill utveckla dina ledaregenskaper? Då är en projektledartjänst kanske något för dig. Gruppen har kunderna i fokus, kvalitetshöjande produktutvecklingsprojekt (FQ) hela vägen från rotorsaksanalys till utveckling av lösning och implementering i våra produkter.
Reparationer och underhåll blir en allt viktigare del av Scanias affär. 30.000 kunder besöker varje dag våra 1800 verkstäder runt om i världen. Avdelningen tillhandahåller den information och de verktyg som behövs för att de snabbt ska komma tillbaka ut på vägarna.

Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du leda tvärfunktionella projekt för att förbättra kvaliteten på våra produkter. Inget projekt är det andra likt och arbetet kan innebära allt från att leda uppdrag inom mjukvaru- såväl som hårdvarufel eller specialverktyg. Du kommer att bygga ett brett nätverk med kontakter inom bland annat R&D, IT, inköp, marknad och eftermarknad.
Initialt så handlar alla projekt om att, tillsammans med din arbetsgrupp, samla information och förstå problemet för att identifiera rotorsaken och utveckla den bästa lösningen. Detta kan utöver det interna utredningsarbetet innebära besök hos kunder, verkstäder och leverantörer. Du är sen ansvarig för att driva fram beslut om en lösning med avvägning mellan lösningsgrad, kostnad och tid till implementering.

Din Profil
Som person är du strukturerad, analytisk och lösningsorienterad. Du trivs med att engagera andra människor att arbeta mot uppsatta mål och har en god förmåga att bygga relationer. Du har en ingenjörsexamen eller motsvarande och minst ett par års yrkeserfarenhet. Då arbetet innebär internationella kontakter med såväl andra Scaniaenheter som med leverantörer så är det viktigt att du behärskar Engelska i såväl tal som skrift.

Mer information?
För mer information om tjänsten, kontakta gärna Anette Edin Gruppchef YSFQ +46855353534 .

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)