Inaktiv platsannons

Global åtdragningstekniker, slutmontering lastbil i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scanias slutmonteringar befinner sig i en period av flera spännande utmaningar och produktintroduktioner. Vi söker nu en expert inom området åtdragningsteknik för att ersätta nuvarande tekniker som byter position inom Scania.

Dina arbetsuppgifter
Som global åtdragningstekniker representerar du Scanias chassimonteringar i våra produktintroduktionsprojekt. Det innebär ett tvärfunktionellt arbete tillsammans med många funktioner såsom R&D, inköp, eftermarknad och våra chassiverkstäder. Tidigt i projekten kravställs produkten och tillsammans med R&D formar vi den för att få den monteringsvänlig. I nästa fas definieras monteringsprocessen och tillsammans med leverantörer utvecklar och köper vi in verktyg och utrustningar. I alla steg arbetar vi för att uppnå uppsatta kvalitets-, ergonomi- och produktivitetsmål.
 
I rollen som global åtdragningstekniker kommer du:

  • Bidra med expertkompetens vid förbandsverifiering och kravställning av ny global åtdragningsutrustning
  • Leda arbetet med att definiera och kvalitetssäkra globala åtdragningsparametrar för nya förband
  • Utveckla strategier och arbetssätt gällande åtdragningsteknik samt representera vår organisation i olika åtdragningsforum

I tjänsten är en kontinuerlig dialog med konstruktörer, tekniker och montörer i våra introduktionsprojekt en naturlig del i arbetet. Gruppen består av ca 20 medarbetare med internationell prägel eftersom vi har en medarbetare från varje slutmonteringsfabrik anställd. En stor del av arbete kommer att ske tillsammans med en erfaren kollega där din roll kommer ha ett strategisk och teoretisk fokus.
 
Din profil
Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning samt tidigare erfarenhet inom åtdragningsteknik. Du har ett stort teknikintresse och tycker om att jobba med process- och produktutveckling i en global miljö. Samarbete och bra kommunikation är en nyckel för att lyckas i denna position. Du bör även ha ett starkt driv samt sinne för struktur.
 
Tjänsten kräver goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet av konstruktion, verktygsframtagning, ergonomibedömningar, CAD- och lean-verktyg är meriterande.
 
Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett utmanande arbete med stor frihet och goda utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.
 
Ytterligare information
Är du nyfiken och vill veta mer om tjänsten? 
Kontakta Tomi Havela, Gruppchef MPPE, 08-553 816 01
 

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)