Inaktiv platsannons

Provningsingenjör Turbo & Gasväxling i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Är du intresserad av att fördjupa dina kunskaper inom turbo och motorprestanda?

Vi letar efter dig som uppskattar ett fartfylld jobb med praktiska inslag som innebär mycket tvärfunktionella kontakter inom Scania och med externa turboleverantörer.

Gruppen har konstruktionsansvar för turbo och äger kravställningen på gasväxlingssystemet gällande tryck, temperatur och flöde från motorns luftinlopp till avgasutsläpp från ljuddämparen.
Vi arbetar mycket med tvärfunktionella kontakter för rätt kravbalansering av helheten. Helheten är viktig då gasväxlingssystemet har stor inverkan på upplevelsen av fordonets körbarhet och är centralt för att minimera motorns miljöpåverkan (genom optimering, emissioner och bränsleförbrukning). För att säkra denna helhet arbetar vi även med egen förutveckling av turbo och gasväxling för att hela tiden förbättra vår beställarkompetens gällande turbo. Målet är ta fram rätt skräddarsydd turbo tillsammans med våra turboleverantörer. Vi är ett drivet team som jobbar efter följande viktiga principer och ledord för att nå våra mål: Trivsel, Framförhållning, Systemtänk, Kunskapshantering, Set-Based Engineering och självklart Scanias genomtänkta kärnvärden. Gruppen ingår i sektionen Gas Exchange Systems.

Dina arbetsuppgifter
Som provningsingenjör för turbo och gasväxlingssystem jobbar du med ett komplext system som innefattar många intressanta teknikområden. Det gäller att tillsammans med projektteamet och turboleverantörer förstå rätt trade offer för att säkra egenskaperna som t.ex. robusthet, prestanda, akustik och kostnad. Som stöd finns hjälpsamma och erfarna kollegor som tillsammans har djup och bred kompetens. Arbetet ger dig en bra möjlighet till kunskap inom många områden och få ett bra kontaktnät vilket ger dig en bra bas för framtida karriärmöjligheter. Arbetet som är en heltidstjänst med tillsvidareanställning innefattar bland annat
 

  • Funktion- och prestandaprovning av turbo och gasväxlingssystemet
  • Livslängdsprovning av turbo i motorprovcell eller rigg
  • Inspektion av turbo efter livslängdsprov i provcell eller fältprov
  • Deltagande i prestandagrupp för tvärfunktionellt arbete med motorns prestanda och reglering
  • Vissa fordonsprov på väg
  • Metodutveckling och koppling till simulering, utreda om simulering kan användas istället för eller som komplement till provning
  • Leverantörskontrakt och leverantörsbesök
  • Delaktighet i gruppens kontinuerliga förbättringsarbete som vävs in i det dagliga arbetet

Din profil
Du har teknisk högskole- eller civilingenjörsutbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet.
Motorförståelse är nödvändigt och erfarenhet från provning och speciellt motorprovning är starkt meriterande.
Du arbetar självständigt med bra driv och hittar lösningar på problem genom att ta hjälp från medarbetare på gruppen och övriga funktioner inom företaget.
Som person är du hjälpsam, analytisk och kommunikativ samt uttrycker dig väl på engelska och svenska i tal och skrift. Att vara praktisk, ha teknisk bredd samt hela tiden ha en strävan för förbättringar är viktiga egenskaper för detta arbete. Körkort B är ett krav.
 
Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
För mer information
Kontakta gärna gruppchef Kristoffer Klingberg, +468 553 52298.
 

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)