Inaktiv platsannons

Teknikinformatör med ansvar för elektrifierade fordon i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

16 000 mekaniker underhåller, felsöker och reparerar dagligen Scaniafordon världen över. Med högt ställda krav på drifttid och reparations- och underhållskostnad behövs relevant och högklassig teknikinformation, verktyg och reservdelar. Avdelningen är en del av Scanias utvecklingsavdelning, ansvarar för att utveckla nödvändigt servicemarknadsstöd och servicevänliga produkter. Gruppen ansvarar för funktionsbeskrivningar och reparations- och felsökningsinformation för elektrifierade fordon, växellådor och axlar och söker nu en teknikinformatör som vill vara med att skapa framtidens teknikinformation.

Vi erbjuder dig möjlighet att:

  • Arbeta med utveckling av vår framtida information och nya informationskanaler
  • Arbeta med utveckling av våra produktionsverktyg för teknisk information
  • Få ett brett kontaktnät inom Scanias utvecklingsavdelning
  • Få många möjliga utvecklingsvägar inom Scania
  • Få möjlighet att fördjupa sig och driva utveckling inom ett specifikt intresseområde
  • Som anställd på Scania, förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter, få andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress. 

Dina arbetsuppgifter
Rollen som teknikinformatör innebär främst, att i samarbete med metodingenjör, producera funktionsbeskrivningar och reparations- och felsökningsinformation för Scanias produkter. Du har många tvärfunktionella kontakter både inom avdelningen och med andra avdelningar inom utveckling och servicemarknad, och i arbetet ingår även en del koordinering för att leverera korrekt och kvalitativ information i rätt tid.
Dina leveranser påverkar direkt mekanikerns vardag världen över och är en viktig förutsättning för Scanias lönsamhet på servicemarknaden. 

Din profil
Vi söker dig som gillar att uttrycka dig i bild och skrift. Du har högskoleutbildning inom teknikinformation och/eller några års relevant arbetslivserfarenhet och ett naturligt intresse för fordonsteknik och informationsdesign. Du kan anpassa information efter målgrupp och behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.
Som person är du metodisk, strukturerad och har ett positivt förhållningssätt. Arbetet sker tvärfunktionellt så du behöver trivas med att planera och arbeta i team.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av CAD-system eftersom 3D-miljö ofta används för att ta fram underlag till illustrationer. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom teknikområdet drivlina och/eller hybridsystem.

För mer information
För ytterligare information kontakta gärna Patrik Bergman, gruppchef, tel 08- 553 54006

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)