Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör inom systemutveckling, Customized Truck Development, RSS. i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du skaffa dig en bred kunskap om lastbilen och dess elsystem, samt jobba i en snabbrörlig värld nära slutkund?

 

Vi erbjuder dig:

  • Ett varierande och tempofyllt arbete där slutkunden är i fokus.
  • En chans att bygga upp en bred produktkunskap om hela lastbilen och dess elsystem.
  • Ett brett kontaktnät inom företaget, såväl inom Forskning & Utveckling som tvärfunktionellt med företagets andra enheter marknad, produktion samt eftermarknad.
  • En plats i ett driftigt internationellt team med god sammanhållning.

Avdelningen Customized Truck Development ansvarar för kund- och marknadsanpassningar av lastbilar samt kompletta fordon med påbyggnad. Det är ett expansivt område där Scania satsar för att bryta ny mark inom nya segment och marknader.

 

Gruppen System Development ansvarar för el och systemutveckling inom hela Customized Trucks. Vi är idag 12 st personer, men behöver förstärka vårt team som jobbar med systemutveckling.

 

Dina Arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör på gruppen kommer du att delta i ett antal utvecklingsprojekt, driva systemeringsutredningar utifrån uppkomna kundönskemål, besvara kundförfrågningar, hantera produktionsrelaterade avvikelser kopplade till elsystemet samt ansvara för koordinering av avdelningens CR:ar och andra systemrelaterade frågor. I arbetsuppgifterna ingår även att kontinuerligt utmana och förbättra arbetssätt samt processer för systemutveckling inom Customized Truck.

 

Din Profil

Du har ett stort teknikintresse och brinner för utmaningen att hitta lösningar som möter unika kundbehov. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och flexibel. Du besitter ett stort inre driv, har lätt för att samarbeta med andra och innehar även förmågan att arbeta självständigt mot ett givet mål. Du har förmågan att se helheter och är mer generalist, än specialist.
                          

Du är nyutexaminerad civil- eller högskoleingenjör (elektro, mekatronik eller liknande) och/eller har ett par års arbetslivserfarenhet av systemutveckling. Du behärskar svenska och kommunicerar flytande på engelska, i tal och skrift.

 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
För ytterligare information:
Kontakta gärna Viveca Idensjö, Chef RSS på tel. 08-553 535 90 eller 070-233 19 21 alternativt Marcello Pasquale, Utvecklingsingenjör System på tel. 08-553 704 51.

Publicerad den

09-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)