Inaktiv platsannons

Tjänsteansvarig, IT Digital Arbetsplats till huvudkontoret i Stockholm

Om tjänsten

Jobba hos Systembolaget

Tjänsteansvarig, IT Digital Arbetsplats till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Tjänsteansvarig, IT Digital Arbetsplats.

Om oss 
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Rollen 
Teamet Digital Arbetsplats ansvarar för utveckling och förvaltning av Systembolagets digitala verktyg för internt samarbete samt för kassa- och betallösningar. Vårt mål är att tillhandahålla tjänster som imponerar på kund och underlättar vardagen för våra kollegor.

I din roll kommer du att arbeta med kund- och användarnära frågor och ha ett tätt samarbete inom företaget och med våra leverantörer som tillhandahåller de tjänster och verktyg som efterfrågas. Dina huvudsakliga ansvarsområden blir att förvalta och utveckla tjänster för digitala och fysiska samarbetsrum, till exempel Office 365 (Skype, Sharepoint, Yammer), videokonferens och mötesrum. I rollen kommer även ingå utveckling av våra tjänster för kassa och betallösningar (kassasystem, kortterminaler, onlinebetalningar).

Vad vill vi se hos dig? En utåtriktad person, van att kommunicera, förändringsleda och nå resultat genom samarbete med andra, både inom företaget, med leverantörer och med användare. Du har goda kunskaper och insikter om gränslandet mellan användarens behov och teknikens möjligheter. Du är van vid att strukturerat fånga verksamhetens önskemål och omsätta dessa till lösningar som ständigt förbättras.

Organisatoriskt har rollen sin hemvist på enheten IT Drift som utöver denna förvaltning ansvarar för Systembolagets IT-driftrelaterade processer och Service Desk. I det dagliga arbetet rapporterar du till gruppens Förvaltningsledare.

Tjänsten är på heltid på vårt huvudkontor på Kungsträdgårdsgatan 14.

Om dig
Du har erfarenhet av att ansvara för och utveckla tjänster.
Du har stor erfarenhet av användarnära frågeställningar i Office 365 och har med fördel erfarenhet av detaljhandel.
Du har vana att jobba processorienterat (gärna enligt ITIL).
Du har erfarenhet av LEAN och/eller agila utvecklingsmetoder.
Du har erfarenhet av leverantörsrelationer och uppföljning.
Du har högskoleutbildning eller motsvarande, gärna med teknisk inriktning.
Du har flera års erfarenhet av drift- och IT-förvaltning.
Meriterande är vana av Service Design.
Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Städning / Fastighetsskötsel, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej