Inaktiv platsannons

Junior utredare av finansiell brottslighet i Stockholm

... Vi söker en junior utredare som är i början av sin karriär till Skandiabankens enhet mot finansiell brottslighet som vill arbeta med att motverka att kriminella utnyttjar banken och dess...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vi söker en junior utredare som är i början av sin karriär till Skandiabankens enhet mot finansiell brottslighet som vill arbeta med att motverka att kriminella utnyttjar banken och dess kunder.

Din roll

Som utredare på Skandiabankens enhet mot finansiell brottslighet (EFB) kommer du att ingå i enhetens analys- och utredningsgrupp. Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innefatta att:

  • Analysera och utreda larm om eventuell penningtvätt eller terrorismfinansiering som genererats i bankens beteende- och transaktionsövervakningssystem eller inkommit från verksamheten.
  • Besvara förfrågningar från polisen, åklagare och andra myndigheter som Kronofogden, Skatteverket mm.
  • Ha kontakt med polisen och andra relevanta myndigheter samt rapportera och anmäla misstankar om brott.

Du kommer att arbeta operativt inom enhetens analys- och utredningsgrupp. Rollen innebär att du ha ett nära samarbete med enhetens två specialister, fyra utredare men även andra roller och intressenter utanför EFB.

Några av våra medarbetare
Daniel Winther
Portföljförvaltare
"Den professionella miljön, duktiga medarbetare som ställer krav, pushar och samtidigt visar uppskattning för varandra"
Sofie Kulp-Tåg
Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens"
Johan Hagman
Telefonrådgivare
"Den optimala storleken på företaget, gör att känslan av att bidra fortfarande är stor samtidigt som du har möjlighet att specialisera dig inom olika områden."
Linda Karlsson
IT Utvecklare
"På Skandia är det högt i tak och alla idéer är välkomna. Vill du testa ny teknik eller arbetssätt uppmuntras du att testa och det uppskattas att du tänker framåt. "
Kvalifikationer

Din profil

För att lyckas i rollen är det viktigt att du besitter en god ansvars- och samarbetsförmåga samt är analytisk. Du har ett strukturerat arbetssätt med en hög integritet. Du trivs med att arbeta operativt i en föränderlig miljö. Vidare är du kommunikativ och har en förmåga att förmedla komplicerade förhållanden till omgivningen på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Din bakgrund

Vi söker dig som är nyexaminerad med juridisk, ekonomisk, kriminologisk eller motsvarande examen. Meriterande är om du har erfarenhet av att utreda penningtvätt och finansiering av terrorism samt bedrägerier inom bank eller liknande verksamhet. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med CM1 och/eller DetAct.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)